Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Löneökningar för undersköterskor, barnskötare och måltidspersonal med flera i Mönsterås kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS KOMMUN

”Mönsterås kommun gör i år en extra satsning på medarbetare inom Kommunals avtalsområde.”

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Det handlar om löneökningar på sammanlagt 3,7 miljoner kronor extra för bland annat undersköterskor, barnskötare och måltidspersonal. Det centrala avtalet mellan Sveriges kommuner och regioner och Kommunal innehåller en riktad satsning på yrkesutbildade medarbetare inom vård, skola och omsorg. Avtalet ger en löneökning med ett utrymme på 380 kronor för året, plus 0,3 procent som ska bidra till att öka lönespridningen för viss yrkesutbildad personal.”

”VI är glada för att arbetsgivaren lyssnat på Kommunals yrkanden i lönerevisionen och gör den här satsningen på våra medlemmar”

LENA SVENSSON, SEKTIONSORDFÖRANDE I FACKFÖRBUNDET KOMMUNAL

”Kommunens beslut om en riktad satsning utöver det centrala avtalet gäller totalt 3,7 miljoner kronor och är den enskilt största lönesatsningen kommunen har gjort på länge”, skriver kommunen.

–  Vi vill erbjuda attraktiva arbetsvillkor och då är lönen viktig, både för att behålla kompetens och för att rekrytera nya medarbetare till verksamheter där vi har ett stort behov av ny personal framåt. Det känns extra roligt att satsningen dessutom når många av våra medarbetare som slitit hårt under pandemin, säger Katarina Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsens personalutskott.

”Lönesatsningen berör de drygt 1000 medarbetare i kommunen som tillhör Kommunals avtalsområde”, skriver kommunen.

– Vi är glada för att arbetsgivaren lyssnat på Kommunals yrkanden i lönerevisionen och gör den här satsningen på våra medlemmar, och att det gäller för alla våra yrkesgrupper oavsett om man jobbar inom vården, barnomsorgen eller renhållningen, säger Lena Svensson, sektionsordförande i fackförbundet Kommunal.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS