Lördagskrönikan: ”Slöseri med pengar”

Lördagskrönikan: ”Slöseri med pengar”

2022-08-13 Av av Thomas Wennerklint

Annons: Smålandshamnar

LÖRDAGSKRÖNIKAN

Nu är det nära på riktigt – på måndag börjar jag jobba igen.

En vecka med förberedelser inför den nya terminen och för att ta emot eleverna måndagen efter.

Just nu kan jag, trots att det varit en lång semester, känna att jag kunde varit ledig ännu ett tag, men samtidigt vet jag att det kommer att bli roligt att träffa kollegorna igen.

Dessutom är det inte så dumt att komma in i de vardagliga rutinerna efter en sommar utan fasta tidpunkter i tillvaron. Det blir liksom lite ”ordning och reda” igen, något som jag tror vi mår bra av. Hur skulle vi annars kunna njuta av den mer kravlösa ledigheten?

Härlig årstid

Var sak och tid har sin charm. Vi går ju så sakta mot hösten som också är en härlig årstid.

Men än så länge är det faktiskt fortfarande sommar och en del har semester ett tag till. Dessutom har ju vädret i veckan varit fantastiskt!

För egen del inledde jag veckan med att plocka de sista checkpointsen i ”Hitta ut” – alltid en tillfredsställelse när man skriver in den sista koden. Det var lika bra att ta dem när jag hade tid, det blir alltid snärjigt att hinna med när man börjar jobba och dessutom upplyste man på ”Hitta ut”-hemsidan att råbocksjakten startar nästa vecka och då ska man helst inte vara ute i gryning eller skymning i vissa områden.

”Och jag som redan blivit tagen för att vara en älg…”

THOMAS WENNERKLINT, KRÖNIKÖR

Och jag som redan blivit tagen för att vara en älg…

Dagstur till Visby

I veckan har jag också varit på en dagstur till Visby. En mycket trevlig och rolig dag med det bästa ressällskap man kan tänka sig!

Båten från Västervik tar bara två och en halv timme och man är framme i Visby vid lunchtid. Sedan går färjan tillbaka vid niotiden på kvällen.

Det låter inte som att det är så mycket tid att spela med men det kändes verkligen fullt tillräckligt, kanske beroende på att jag varit Visby tidigare.

Men det är verkligen en perfekt dagsutflykt till en plats som åtminstone jag tycker är väldigt speciell.

”Det känns nästan som att man är utomlands när man går i de smala gränderna innanför ringmuren där de olika kyrkoruinerna nästan är lika vanliga som restauranger”

Det känns nästan som att man är utomlands när man går i de smala gränderna innanför ringmuren där de olika kyrkoruinerna nästan är lika vanliga som restauranger.

Kort sagt en häftig miljö och besöker man Fornsalen så får man också ett perspektiv på hur det var att leva under medeltiden i Visby.

Inte minst Valdemar Atterdags invasion av Gotland 1361 är oerhört intressant att få veta mer om.

Sista chansen

En dagsutflykt till ”ön” rekommenderar jag varmt, precis som jag i förra veckans text tipsade om en utflykt till Farshults sommarcafé. Det är för övrigt sista chansen i helgen att besöka caféet för den här sommaren.

Min kollega som driver Farshults café hörde av sig och berättade att han hade fått nya besökare efter förra veckans text – så där fick jag svar på att det visst finns folk som läser det jag skriver.

Jag var ju lite fundersam på hur många som faktiskt läser mina ibland spretiga tankar, men nu har jag förstått att det är en hel del och jag kan bara tacka för den positiva respons jag fått i veckan.

”Tack alla!”

Tack alla!

Ni kommer att få fortsätta stå ut med mina texter ett tag till.

Ibland får jag också tips om ämnen och saker jag kan ta upp i krönikorna. Det kan handla skolfrågor eller andra politiska ämnen som berör.

Valfläsk

Nu inför valet som bara är en månad bort kommer det ju dagligen politiska utspel som man skulle kunna kommentera, det ena konstigare än det andra. Eller så är det rent valfläsk.

Usch ja, jag vet ju hur det kommer att låta i medierna fram till valet. Pajkastning och personangrepp – partiledardebatterna klarar jag knappt av att se.

Jag kommer säkerligen att ta upp politiken och valet i kommande krönikor, men än så länge har jag inte satt mig in de senaste utspelen så jag vill ha lite mer fakta innan jag drar i gång någon diskussion om något.

Energifrågan med el- och bränslepriser, inflation och annat elände kan man ju redan nu läsa spaltmeter om varje dag. DET lovar jag att återkomma till.

”Har inte de spelat ut sin roll”

Annars märker man ju att valdagen närmar sig när alla menlösa valaffischer börjar dyka upp. Har inte de spelat ut sin roll?

Jag menar – en bild på valfri fånflinande politiker med ett urvattnat budskap som vilket parti som helst skulle kunna stå bakom.

”För Sveriges bästa”, ”Vi vill ha ett tryggt Sverige”, ”Jag vill ha en skola som ger varje barn möjlighet att växa” och så vidare… Jösses.

Slöseri med pengar…

Nähä, nu tänker jag njuta av semesterns, eller sommarlovets, sista dagar! Sedan är det dags att hoppa upp i sadeln igen.

Ha en fortsatt skön helg!

/Thomas

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: