Lucas Lodge (M): ”Det var inget roligt besked”

Lucas Lodge (M): ”Det var inget roligt besked”

2020-09-24 Av av Peter A Rosén

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

Igår berättade vi att Oskarshamns kommun rasar på Svenskt Näringslivs företagsranking.

Vi kontaktade Moderaterna och bad om en kommentar.

Lucas Lodge svarar för partiets räkning.

”Det var inget roligt besked när siffrorna kom igår. 38 placeringar i fel riktning. Vi är inte nere på de nivåerna vi var nere på 2016 och tidigare men vi har absolut brutit den positiva trenden vi var inne i. Det positiva är att vi har fått ett underlag på vad vissa företag (91 företag av cirka 3000 företag) i vår kommun tycker att vi ska jobba hårdare med. Exempelvis: Tillgång till kompetens, där vi sjönk med 39 punkter, Service och bemötande samt attityder mot företagande”, skriver han i ett mejl.

Oskarshamns-Nytt frågar om Rättviksmodellen kan vara något för Oskarshamns kommun.

”Inte aktuellt”

”Vissa saker i Rättviksmodellen har Oskarshamn redan kopierat, som naturliga dialogforum mellan näringslivet och kommun, men att kopiera modellen rakt av är inte aktuellt för vår kommun med den näringslivsstruktur som vi har, enligt min uppfattning. Det som är viktigast för oss i Oskarshamn just nu är att vi fortsätter med det arbetet som har påbörjats, kontinuitet är viktigt för ett hållbart näringslivsklimat. En närhet och en samsyn mellan kommun och näringsliv är väsentligt. Just nu så befinner vi oss i en liten speciell situation med en pågående pandemi som verkligen har påverkat vårt näringsliv. De konstruktiva diskussioner som både tjänstemän och politiker har haft tillsammans med näringslivet i denna kristid hoppas jag kan fortsätta när pandemin är förbi.”

”Det jag tycker är viktigt är också att uppmana företagen att svara på denna undersökning som Svenskt Näringsliv skickar ut, så vi får så ett så bra underlag som möjligt att jobba med. I årets undersökning svarade endast 91 personer”, skriver Lucas Lodge.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

MODERATERNA I OSKARSHAMN

Dela gärna artikeln med dina vänner: