Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun: “Jag är glad, stolt och tacksam”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

I går, onsdag, signerade ledningarna för Oskarshamns kommun och Linnéuniversitet ett samverkansavtal för fortsatt god samverkan inom områdena forskning, utbildning och samhällsnytta.

Det skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

Avtalet signerades från Linnéuniversitetet av Peter Aronsson, rektor, och från Oskarshamns kommun av Lucas Lodge (M), kommunalråd, och Henrik Andersson, kommundirektör.

Henrik Andersson, kommundirektör i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

– Strategiska avtal med näringsliv, kommuner och regioner ett viktigt verktyg för att skapa ett stärkt ekosystem för tillväxt av kunskap och kompetens. Oskarshamns vitala näringsliv är en stor tillgång för våra studenter och forskare och i gengäld kan ökade kontakter bidra till kommunens attraktivitet och tillväxt också inom fler områden, säger Peter Aronsson, rektor, Linnéuniversitetet.

“Fascinerande”

– Jag är glad, stolt och tacksam att få möjligheten att signera detta avtal mellan Oskarshamns kommun och Linnéuniversitetet. Detta samarbete är en pusselbit i att möta upp de utmaningar som vi har idag men även framtida utmaningar att kompetensförsörja Oskarshamn, Kalmar län och Sverige. Det är fascinerande vad man kan uppnå via gott samarbete och gemensamma mål, säger Lucas Lodge, kommunalråd i Oskarshamns kommun.

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamn.
Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamn. Arkivfoto: Peter A Rosén

”Oskarshamns kommun och Linnéuniversitet har samverkat under lång tid och ett exempel på det är Linnéuniversitets sjuksköterskeutbildning. Ett stort antal sjuksköterskor har under åren utbildats på Nova och på sätt bidragit till att kompetensförsörja länets sjukhus och kommuner”, skriver kommunen.

”Områden för framtida samverkan är bland annat kompetensförsörjning genom att matcha studenter på universitet som ska göra sitt examensarbete med arbetslivet som har utmaningar som behöver lösas”, skriver kommunen.

Foto: Oskarshamns kommun (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS