Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

M, KD och L vill gå igenom IVO-kritiken som riktades mot Oskarshamns sjukhus

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”I förra veckan publicerade Inspektionen för vård och omsorg en tillsynsrapport från inspektioner på Oskarshamns sjukhus som genomfördes i september 2022. Tillsynen visade på en rad brister. Nu vill Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att IVO:s rapport redovisas på regionstyrelsens nästa sammanträde”, skriver Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna i ett pressmeddelande.

– Vi vill säkerställa att hela regionstyrelsen får samma information om rapporten från IVO och även efterhöra vilka åtgärder den politiska majoriteten tänker vidta. Det vill nog även våra invånare få veta, säger Malin Sjölander, regionråd för Moderaterna.

– När det riktas så allvarlig kritik mot hur regionen styr sjukvården är det viktigt att vi som förtroendevalda gemensamt får möjlighet att gå igenom och diskutera källmaterialet. IVO vill ha svar senast 16 mars. Regionstyrelsen möte 2 februari vore därför ett bra tillfälle, säger Jimmy Loord, regionråd för Kristdemokraterna.

– Vi har bland annat kunnat läsa olika uppgifter om vårdplatserna. Vissa påstår att IVO inte kunnat bedöma om det finns en vårdplatsbrist i Oskarshamn, andra säger att IVO slår fast att det inte är någon vårdplatsbrist. Det är ett exempel på vad som behöver redas ut, säger Johanna Wyckman, ersättare i regionstyrelsen för Liberalerna.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS