Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

M och KD vill skapa bättre förutsättningar för hantering av framtida kriser

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Under våren och sommaren har regionen ställt om stora delar av verksamheten för att klara av utmaningarna kring covid-19 på bästa sätt, med effektiv och säker sjukvård, samt en god arbetsmiljö för personalen”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

”Även om vi fortfarande lever i en verklighet som alltjämt präglas av att skydda utsatta grupper och varandra från smitta samtidigt som vi måste vara förberedda på nya utbrott, så bör vi ändå blicka framåt och utvärdera det arbete som hittills utförts och tillsammans skapa ännu bättre förutsättningar för hantering av framtida kriser. Redan under våren lämnade våra två partier en kort skrivelse till Krisledningsnämnden för att ta höjd för detta, med tre huvudpunkter som politiken bör fatta beslut kring att jobba med.”

”Vi är tacksamma för att vår skrivelse hittills lett till att vi nu får löpande redovisningar av vårdskulden i länet och att man förbättrat och fördjupat de ekonomiska redovisningarna till regionstyrelsen, säger Malin Sjölander (M).

”Nu kan vi förtroendevalda äntligen månadsvis följa hur stora effekterna av pandemin är, både i vården och ekonomiskt”, fortsätter Sjölander.

”Vi är också nöjda med att man på tjänstemannanivå arbetar med att börja dokumentera och utvärdera månaderna med pandemin. Dock saknar vi helt den politiska dimensionen och ett svar på vårt förslag om att tillsätta en politisk utvärderingsgrupp som kan samla erfarenheter av krisen och utveckla arbetet med krishantering i Kalmar län”, säger Jimmy Loord (KD).

GRAFIK

KRISTDEMOKRATERNA OCH MODERATERNA

GRAFIK: MODERATERNA
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS