Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

M och KD vill stoppa nedläggningen av Bromma flygplats

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”I förra veckan meddelade regeringen att den vill lägga ned Bromma flygplats. En plan ska tas fram för att så snart som möjligt avveckla driften och verksamheterna på Bromma flygplats. Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Kalmar län vill att regionen agerar – och det skyndsamt”, skriver M och KD i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Det märks på regeringen att de har bråttom med denna nedläggning. Samtidigt skulle vi i Kalmar län bli stora förlorare på ett sådant beslut, inte minst skulle det bli kännbart för näringslivet och på allvar hota tillgången på jobb. Därför har vi i en skrivelse till regionstyrelsens arbetsutskott tagit initiativ till en politisk samling från Kalmar län mot nedläggningen. Vi vill se ett gemensamt uttalande riktat till regeringen som tydliggör vår ståndpunkt och kan bidra till att stoppa stängningen av Bromma, säger Malin Sjölander (M).

– Direkt när beskedet kom efterlyste vi gemensamt agerande från alla partier i Region Kalmar län. Vi beklagar att ingenting har hänt, trots att Länsunionens företrädare borde vara de som har bäst ingångar för att påverka sina partivänner i Stockholm och därmed kunna stoppa nedläggningen. Det verkar inte bättre än att partilojalitet har fått gå före Kalmar läns bästa. Men Länsunionen har nu en chans att bevisa motsatsen genom att ta till sig vår skrivelse och agera i enlighet med den, säger Jimmy Loord (KD).

FOTO: FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS