Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Madeleine Rosenqvist (KD) har fått ett nytt uppdrag

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Vid det senaste regionfullmäktigemötet i Kalmar län valdes Madeleine Rosenqvist (KD) till vice ordförande i patientnämnden.

– Jag är tacksam för att jag har fått förtroendet från mitt parti, säger hon.

Madeleine Rosenqvist ser fram emot uppdraget med glädje och stor ödmjukhet.

– Patientnämnden arbetar med frågor som uppstår när människor i vår region inte känner sig rättvist behandlade eller är felbehandlade i vården. Det kan handla om allt från bemötande till medicinering eller andra ingrepp som inte gick som det skulle.  Alla ärenden som kommer in dokumenteras och vi i nämnden får ta del av patienternas upplevelser inom vården.

Ser den enskilda människan

– Som kristdemokrat tycker jag det är viktigt att alltid se till den enskilda människan och även till dem som inte kan göra sin röst hörd. Att alltid utifrån den uppkomna situationen göra det bästa för att den enskilda personen ska känna sig sedd och bekräftad utav vården, säger Madeleine Rosenqvist.

I dag arbetar Madeleine som politisk sekreterare för Kristdemokraterna i regionen, en tjänst som hon nu kommer att lämna när hon förutom tidigare uppdrag som vice ordförande i beredningen för invånarfrågor också blir vice ordförande i patientnämnden.

Vid sidan av dessa två mera omfattande politiska uppdragen i regionen kommer hon att fortsätta på en mindre tjänst som partiombudsman för KD-distriktet i Kalmar län samt med förtroendeuppdrag i Mönsterås kommun.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Madeleine Rosenqvist (KD). FOTO: KRISTDEMOKRATERNA
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS