Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Magnus Larsson (C) anser att kommunen borde skämmas: ”Be Bockaraborna om ursäkt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

BOCKARA

Vad händer med gång- och cykelbanan i Bockara?

Det undrar Centerpartiet i Oskarshamns kommun.

”I närmare 30 år har Bockaraborna kämpat för att få till en förlängning av gång- och cykelvägen öster om Bockara, förbi Bengtkälla. Trots löften från kommunen 2008 och 2017, om att frågan ska lösas, så har ännu inget hänt”, skriver Centern i ett pressmeddelande.

”Dödlig utgång”

– Den aktuella vägsträckan är knappt en kilometer lång. Det är en hårt trafikerad sträcka – med mycket tung trafik – och tyvärr har vi ju historiskt upplevt flera allvarliga olyckor, där det också tragiskt nog varit olyckor med dödlig utgång, konstaterar Magnus Larsson, gruppledare för Centerpartiet i Oskarshamns kommun.

– Idag bor det flera barnfamiljer längs den aktuella sträckan, vilket gör att vägen också utgör skolväg för många barn. Säker skolväg är något som kommunen har jobbat mycket med under de senaste åren – men det finns ingen som kan påstå att det gäller de barn som bor strax öster om Bockara, fortsätter Magnus Larsson.

”Stort misslyckande”

Med anledning av detta har Centerpartiet i Oskarshamns kommun nu lämnat in en interpellation till kommunalrådet Andreas Erlandsson (S).

– Det kan inte beskrivas på annat sätt än som ett stort misslyckande att frågan inte har lösts på de 16 år sedan löftet gavs första gången. Här borde kommunen skämmas och be Bockaraborna om ursäkt. Vi hoppas att vi nu genom att lyfta frågan också kan komma fram till en lösning, säger Magnus Larsson.

Bockara
Foto: Peter A Rosén

Här är interpellationen i sin helhet:

Interpellation till kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson ang. GC-väg Bockara

Det är nu många år sedan Bockaraborna fick ett löfte från kommunen om att en ny GC-väg öster om samhället förbi Bengtskälla skulle byggas, en sträcka på knappt 1 km. En förläggning av befintlig GC-väg har funnits högt upp på Bockarabornas önskelista i närmare 30 år. Vägsträckan har tyvärr varit olycksdrabbad genom åren då flera allvarliga olyckor och tillbud har inträffat och vid något fall har det också tragiskt nog varit dödlig utgång.

På den aktuella sträckan så bor det idag flera barnfamiljer som har den aktuella vägen som sin skolväg.

2008 så behandlades ett medborgarförslag i kommunfullmäktige, ett förslag som fick ett positivt svar. Nästan 10 år senare, 2017 så kunde man läsa i Oskarshamns tidningen att dåvarande KSO lovade en lösning på frågan som hade hamnat i långbänk.

Vi skriver nu 2024 och ännu har inget skett i frågan, det är nu 16 år sedan medborgarförslaget behandlades i kommunfullmäktige och att inget hänt ännu kan inte beskrivas på något annat sätt än ett stort misslyckande.

Med anledning av detta vill jag fråga Andreas Erlandsson följande

  • Vilka åtgärder är du beredd att vidta för att få till en förlängning på befintlig GC-väg öster om Bockara förbi Bengtskälla?

För Centerpartiet

Magnus Larsson

Gruppledare

+1
18
+1
3
+1
0
+1
7
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS