Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Magnus Larsson (C) i en insändarreplik: ”Vad gjorde Janne Johansson (SD) i februari?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

Vad gjorde Janne Johansson (SD) på kommunfullmäktige i februari?

Efter att ha läst Janne Johanssons insändare i Oskarshamns-Nytt där har går till attack, så kan man verkligen ställa sig den frågan – och framför allt så tycker jag att medborgarna förtjänar att få ett svar på den.

Men vi backar bandet lite, det politiska arbetet med en ny skola i Oskarshamn har pågått länge.

Flera utredningar har gjorts av bildningsförvaltningen och ett flertal parlamentariska möten har hållits, där samtliga partier varit delaktiga och där vissa frågor stämts av efter vägen.

Inriktningsbeslut

Först togs ett inriktningsbeslut i kommunfullmäktige om att en ny skola skulle byggas, ett uppdrag gavs till bildningsförvaltningen om att utreda ett antal möjliga platser för byggnationen, bland dessa fanns bland annat Länsmansängen och Havslätt med.

Länsmansängen i Oskarshamn
Länsmansängen i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Sedermera kokades dessa ner till fyra platser som man tittade djupare på, fortfarande fanns Länsmansängen och Havslätt med i diskussionen.

”Jag och Centerpartiet menade att utredningen tydligt visade att Havslätt var den bästa platsen, inte minst på grund av närheten till eleverna i de yngre årskurserna. Vid nämndens sammanträde så fick jag stöd för mitt yrkande av Vänsterpartiet och Janne Johansson”

MAGNUS LARSSON (C)

När sedan bildningsnämnden i slutet av förra året skulle fatta beslut om vilken placering som nämnden skulle föreslå kommunfullmäktige att besluta om så föreslog förvaltningen Länsmansängen, ett förslag som en majoritet i nämnden ställde sig bakom.

Jag och Centerpartiet menade i stället att utredningen tydligt visade att Havslätt var den bästa platsen, inte minst på grund av närheten till eleverna i de yngre årskurserna. Vid nämndens sammanträde så fick jag stöd för mitt yrkande av Vänsterpartiet och Janne Johansson (SD).

Jan Johansson (SD) talar på ett fullmäktigemöte i Oskarshamn
Jan Johansson (SD). Foto: Peter A Rosén

”Hade tydligen bytt åsikt”

När frågan om skolans placering sedan kom upp för avgörande i kommunfullmäktige den 14:e februari så hade både Vänsterpartiet och Janne Johansson (SD) tydligen bytt åsikt. Vänsterpartiet röstade för alternativet Länsmansängen och Janne Johannsson yrkade avslag på förslaget för SD:s räkning, men han lade inget yrkande om någon annan plats, utan han var helt enkelt bara emot.

”Att Janne Johansson och Sverigedemokraterna inte vet vad de gör eller tycker från ett möte till ett annat är i och för sig beklagligt, men inget som jag och Centerpartiet kommer att ta något ansvar för”

Jag och Centerpartiet höll fast vid samma bedömning som vi gjort vid bildningsnämndens möte och yrkade på att området vid Havslätt skulle bli platsen för den nya skolan.

”Vad gjorde Janne?”

Så vad gjorde Janne Johansson på kommunfullmäktige i februari? Ja, inte yrkade han på någon skolplacering vid Havslätt i alla fall, det är bara att läsa protokollet från kommunfullmäktige för att utröna det.

Att Janne Johansson och Sverigedemokraterna inte vet vad de gör eller tycker från ett möte till ett annat är i och för sig beklagligt, men inget som jag och Centerpartiet kommer att ta något ansvar för.

Magnus Larsson (C)

Andre vice ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS