Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Magnus Larsson (C): ”Vi tänker inte ge upp”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

De omskrivna äldreboendena Hultgården och Charlottagården i Misterhult hamnade – återigen – i fokus då investerings- och exploateringsbudgeten för åren 2022–2025 behandlades i fullmäktigeförsamlingen i Oskarshamns kommun under måndagskvällen.

Liberalerna, Kristdemokraterna Centerpartiet och Sverigedemokraterna betonade att de vill återöppna boendena så fort som möjligt.

”Titta i Misterhult”

– Vi säger absolut inte nej till en ombyggnation i Figeholm. Vi vet att behovet av äldreomsorgsplatser är stort. Vi vet också att en ombyggnation i Figeholm kommer att bli kostsam. Kommunen behöver möta behovet av äldreomsorgsplatser. Och jag har ett tips:

– Titta i Misterhult, sa Magnus Larsson (C) under det digitala sammanträdet.

– Där finns det lämpliga lokaler och det krävs inte några större investeringskostnader. Där skulle vi kunna starta verksamhet i morgon om det skulle vara så. Mer eller mindre.

Magnus Larsson berättade också att Centerpartiet kommer att fortsätta att driva frågan.

– Hela vägen fram, in i nästa mandatperiod. Vi tänker inte ge upp hoppet om den norra kommundelen, även om Socialdemokraterna och Moderaterna har gjort det, betonade han.

Oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) påpekade att behovet av äldreomsorgsplatser ökar.

”Fantastisk lokal”

– Vi har en fantastisk lokal, där vi kan sätta i gång omgående, i det närmaste, till en väldigt liten kostnad. Det vore väldigt klokt att öppna igen och driva det vidare. På så sätt minskar vi också våra köer, snabbt, sa han.

Ingemar Lennartsson (KD), Leif Axelsson (SD) och Michael Erlandsson (SD) var inne på samma linje.

Det var givetvis majoritetspartiernas, Socialdemokraternas och Moderaternas, budgetförslag som vann.

”Socialdemokraternas och Moderaternas gemensamma mål är att fortsätta att utveckla Oskarshamns kommun”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNALRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

Kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) sa – bland annat – så här:

– Socialdemokraternas och Moderaternas gemensamma mål är att fortsätta att utveckla Oskarshamns kommun. Tillväxt är avgörande för vår fortsatta utveckling. Det skapas när fler människor väljer att bosätta sig i kommunen och fler företag etablerar sig här, eller när befintliga företag expanderar sin verksamhet. Så får vi mer resurser till vår gemensamma välfärd. Resurser som vi kan använda för att upprätthålla och skapa utrymme för kvalitetsförbättringar inom välfärden.

”Viktig”

– Den kommunala välfärden är viktig för att kommunmedborgare ska känna sig trygga i livet. Föräldrar ska känna sig trygga med att barnen utvecklas i sin egen takt. Välfärden ger möjligheter för äldre medborgare att känna sig trygga med den hjälp som man behöver. Budgeten ger detta, sa Andreas Erlandsson, som även pratade om mer byggbar mark och nya tomter i Påskallavik, Figeholm och Stångehamn.

– Det är en budget som skapar fler platser inom skolan och förskolan. Och en exploatering för framtiden vad gäller industri- och logistikpark. Ett område som ger möjligheter för vår kommun att även fortsättningsvis kunna vara motorn i länet vad gäller arbete.

Dom på tisdagen

– Första steget för det här området är att mark- och miljödomstolen kommer att leverera sin dom i morgon (tisdag). Därefter kan detaljplanearbetet påbörjas i kommunen. Först efter det kan en exploatering av den första etappen påbörjas. Området är riktigt stort och innehåller flera etapper. Det kommer att räcka till under väldigt lång tid framöver. För att få etableringar till oss, är det en grundförutsättning att vi har tillgänglig mark med färdiga detaljplaner. Ingen tillgänglig mark, inga nya eller expanderande företag i vår kommun. Budgeten innehåller fler satsningar med bredband, exempelvis, som följer linjerna i den nyss antagna bredbandsstrategin. Det här är en budget som gör det möjligt för oss att välkomna allt fler nya kommuninvånare till oss. Vi skapar plats och möjligheter för framtiden – för både människor och företag, sa Andreas Erlandsson.

Andreas Erlandsson (S). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS