Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

”Maktfullkomligheten är total i vår kommun”, anser de partipolitiskt obundna i fullmäktige

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

Kommunfullmäktige har sammanträde på måndag kväll nästa vecka.

Vi som betecknas som vildar i denna församling och således är partilösa har ändå tre platser i kommunfullmäktigeförsamlingen på grund av att vi sitter på tre mandat från ett annat parti som vi tidigare tillhörde.

På senare tid har vi fått kritik för att vi inte besätter våra tre platser, framför allt när vi lämnat in en motion som blivit besvarad.

Detta sker även nu på måndag när vi lämnat in en motion om att bygga så kallade Attefallshus. Motionen är avslagen med hänvisning till att det inte är tillåtet att bo permanent i ett Attefallshus. Boverket säger dock något annat – nämligen att Attefallshus får användas antingen som fritidshus eller permanentbostad, under förutsättning att man lämnar in en bygganmälan till kommunen.

”Litar mer på Boverket”

Ord står mot ord, men vi litar mer på Boverket än på kommunens yttrande i frågan.

Det är helt meningslöst att lämna in fullmäktigemotioner, eftersom de i stort sett alltid avslås, oavsett vilket parti som lämnat in motionen.

Av den anledningen tycker vi att det är meningslöst att närvara på fullmäktige, eftersom beslutet redan är taget och inte kommer att ändras oavsett vad vi säger.

Men detta hindrar oss inte från att fortsätta skriva motioner, eftersom vi skickar signaler till medborgarna om vad vi tycker är viktigt i vår kommun.

Vi skickade nyligen in en motion om att våra infartsskyltar bör bytas ut från häxreklamen till lite mera aktuella budskap. Det kommer för oss att bli intressant att se hur den styrande majoriteten besvarar denna motion eftersom någon tjänsteman redan sagt att ”vi tänker ändå byta dem”.

Då bör det bli svårt att rakt av avslå vår motion – men Socialdemokraterna och Moderaterna hittar säkert någon utväg för att avslå densamma.

Maktfullkomligheten är total i vår kommun.

Ett bra exempel är den aktuella frågan om parkeringsavgifter eller ej.

Kritiken från medborgare och köpmän har i stort sett varit hundraprocentigt mot att införa parkeringsavgifter, men inte lyssnar kommunalrådet Lucas Lodge (M) på detta.

Han har bestämt sig för att tillföra kommunkassan den minimala inkomsten detta ger – oavsett vad medborgarna tycker.

Kommunens totala budget per år ligger på närmare två miljarder.

”66 år”

Inkomsten på parkeringsavgifterna tror Lukas Lodge kommer att hamna på cirka två miljoner årligen, i bästa fall.

Att förstå denna skillnad är svårt – men omsätter man pengarna till dagar får man ett litet hum om vad det handlar.

Två miljoner kronor skulle då bli cirka 20 dagar, medan två miljarder kronor skulle bli cirka 24 100 dagar, alltså 66 år.

Jan Johansson

Marko Raiskio

Anders Svensson

Partipolitiskt obundna ledamöter i Oskarshamns kommunfullmäktigeförsamling

Jan Johansson, Anders Svensson och Marko Raiskio, politiskt obundna ledamöter i fullmäktigeförsamlingen i Oskarshamns kommun
Jan Johansson, Anders Svensson och Marko Raiskio, partipolitiskt obundna ledamöter i fullmäktigeförsamlingen i Oskarshamns kommun. Foto: Privat
+1
19
+1
1
+1
3
+1
16
+1
0
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS