Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Makthavarna skiter inte i hundägarna: Backar i omskriven bajsfråga – ”fått in en del synpunkter”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Lucas Lodge (M), som är kommunalråd i Oskarshamns kommun, betonar att det inte är de styrande politikerna som ligger bakom beslutet om att ta bort lejonparten av hundlatrinerna.

– Däremot har jag fått in del synpunkter – och kommunen tog ju inte bort dem bara för att ta bort dem. Det handlar om en omstrukturering. Vi har haft soptunnor och hundlatriner – och vi har olika tömningar på dem. Men när vi kommer tillbaka till deponin, så töms allt i samma container. Och det är inte kostnadseffektivt.

”Det vi såg tidigare, ja, det var att väldigt många hundlatriner inte användes så mycket”

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun och ordförande i kommunstyrelsens utskott för näringsliv, arbetsmarknad och tekniska frågor

– Då är det bättre att ha en modell – och att man får kasta allt i den. Där vi har tagit bort hundlatrinerna och verkligen skulle behöva dem, ja, där kanske vi sätter upp vanliga soptunnor i stället. Det här ska vi kunna anpassa. Så tänker vi, säger Lucas Lodge, som är ordförande i kommunstyrelsens utskott för näringsliv, arbetsmarknad och tekniska frågor.

Jag som hundägare märker tydligt att många hundlatriner har försvunnit i stan…

– Ja, och det är viktigt att vi får in hundägares önskemål till kommunen, så att vi vet var vi behöver fylla ut med soptunnor. Det vi såg tidigare, ja, det var att väldigt många hundlatriner inte användes så mycket. Det här vi gjorde nyligen var egentligen en drastisk åtgärd för att få svar på var vi egentligen behöver hundlatriner, säger Lucas Lodge, som också berättar att tekniska förvaltningen kan se tillbaka på ett årsbokslut som landade väldigt nära noll.

”Stigande råvarupriser”

Minus 74 000 kronor är väldigt lite med tanke på att hela budgeten ligger på 108 miljoner kronor, betonar kommunalrådet.

– Under hela 2023 jobbade man hårt för att ta igen ett underskott, som uppstod på grund av stigande råvarupriser, säger han.

Närbild på Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun
Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

Har ni genomfört neddragningar på tekniska kontoret?

– Vi har gjort neddragningar, eller effektiviseringar som vi säger, under hela det gångna året, svarar Lucas Lodge.

+1
4
+1
0
+1
1
+1
15
+1
0
+1
1
+1
21

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS