Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Malin Sjölander (M): “Det är problematiskt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Moderaternas gruppledare, regionrådet Malin Sjölander, är bekymrad över regionens ekonomiska läge och ser med kritiska ögon på Socialdemokraternas, Centerpartiets och Vänsterpartiets budget. Hon ser att risken för skattehöjning 2024 eller 2025 är överhängande om de inte gör en grundläggande översyn av ekonomin.

– Vi har full förståelse för att vi står inför tuffa ekonomiska utmaningar, men samtidigt har vi varnat för detta i flera år. Vi saknar fortfarande en genomlysning av ekonomin även om det i text nämns att man behöver göra viss översyn, om än fem över tolv. Det är problematiskt att man har som målsättning att bibehålla de extremt höga kostnaderna för hyrbemanning, nära en kvarts miljard.

– Samtidigt oroar det oss att vi inte ser några förslag kring tillgänglighet vare sig på 1177 eller när det gäller bristen på vårdplatser, säger Malin Sjölander.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS