Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Malin Sjölander (M): ”Det är sorgligt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”När regionstyrelsen sammanträdde under tisdagen fanns en skrivelse till regeringen på dagordningen. Skrivelsen hade tagits fram av majoritetspartierna i Region Kalmar län – S, C och V. I skrivelsen uppmanar regionmajoriteten regeringen att undanta personal inom hälso- och sjukvården från anmälningsplikt då de möter patienter som uppehåller sig illegalt i landet. Moderaterna och Kristdemokraterna yrkade på att punkten skulle strykas från dagordningen”, skriver M och KD i ett pressmeddelande.

– Det är sorgligt att Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet förvandlar regionstyrelsen till en lekstuga för sitt kampanjarbete mot regeringen. Vi är valda för att hantera regionens verksamheter och i förekommande fall lämna yttranden på exempelvis lagförslag. Men det finns inget lagförslag rörande anmälningsplikt. Det finns ett uppdrag i Tidöavtalet om att frågan ska utredas – men den utredningen har inte ens startat. Majoriteten använder regionstyrelsen, en myndighetsnämnd, som sin egen propagandaapparat. Det är rekordlåg nivå, säger Malin Sjölander, gruppledare för Moderaterna.

Malin Sjölander (M)
Malin Sjölander (M). Foto: Peter A Rosén

”Inte seriöst”

– Nu drev majoriteten igenom att regionstyrelsen skulle lämna ett yttrande på ett förslag som inte finns. Det är inte seriöst och det riskerar att urholka regionens anseende nationellt. Dessutom är det oroväckande att majoriteten ägnar så mycket kraft åt förslag som inte finns i stället för att ta itu med de högst verkliga problemen som plågar hälso- och sjukvården i länet. Jag önskar att de hade ägnat den mötestiden exempelvis till hur man tänker åtgärda personalbristen, de ekonomiska underskotten och vårdköerna, säger Jimmy Loord, gruppledare för Kristdemokraterna.

Jimmy Loord (KD)
Jimmy Loord (KD). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS