Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Man åtalas för grovt bedrägeri: Bolag fick på oriktiga grunder 2,2 miljoner kronor i statligt stöd

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

En man i 40-årsåldern, med adress i Kalmar län, åtalas för grovt bedrägeri.

Han förnekar dock att han i egenskap av bolagsföreträdare, genom vilseledande, förmådde Naturvårdsverket att på oriktiga grunder betala ut ett klimatinvesteringsstöd på drygt 2,2 miljoner kronor till bolaget.

”Vilseledandet har bestått i att NN i sin ansökan till Naturvårdsverket, i syfte att uppfylla kriterierna för stöd, oriktigt uppgivit att stödet skulle användas till byte från oljebaserat uppvärmningssystem i verksamheten till fossilfri flisanläggning – samt att han, för att ytterligare underbygga grunden för ansökan, till Naturvårdsverket givit in förfalskade inköpsfakturor avseende olja för uppvärmning. Han förmådde på det sättet Naturvårdsverket att oriktigt betala ut 2 235 000 kronor i stödpengar. Naturvårdsverket fattade den 16 april 2020 beslut att tillerkänna NN (bolaget) stöd om högst 4 470 000 kronor och Naturvårdsverket gjorde en första utbetalning av stöd med 2 235 000 kronor den 7 maj 2020. Brottet bör bedömas som grovt eftersom skadan uppgått till betydande belopp, samt att förfalskade handlingar getts in till Naturvårdsverket i mars 2020, i syfte att förmå myndigheten att betala ut pengarna”, står det i åtalet.

Naturvårdsverket krävde tillbaka de utbetalade pengarna.

Foto: Åklagarmyndigheten

+1
3
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
3
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS