Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Man döms till fängelse efter att ha rånat en person och hotat en butikschef

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En man i 40-årsåldern, med adress i Oskarshamns kommun, döms till fängelse i ett år och sex månader för rån, övergrepp i rättssak, ringa stöld, olaga hot, hot mot tjänsteman samt grovt brott mot knivlagen.

Det var den 2 september förra året som han tvingade en ung kille att lämna ifrån sig mobiltelefon med telefonskal, plånbok, hörlurar, jacka och busskort – värt sammanlagt 3 350 kronor.

Den dömde gjorde detta genom att fatta grepp om killens arm, leda honom till en bänk och hota honom med kniv genom att hålla kniven mot hans midja.

Den dömde drog sedan med sig killen genom att hålla ett grepp runt hans axlar och tvinga honom att lämna ifrån sig även en ring, värd 150 kronor.

Detta hände i stadsparken, på Kyrkoallén och vid en busshållplats i Oskarshamn.

Den dömde hotade även mannen för att hindra honom att polisanmäla rånet.

Den dömde drog ett finger över sin hals och sa att han skulle döda mannen.

Några dagar tidigare, den 31 augusti, hotade den dömde en butikschef i Oskarshamn, genom att ta fram en kanyl, höja armen och börja springa mot butikschefen, efter att butikschefen konfronterat mannen, som hade plockat på sig varor till ett sammanlagt värde av 54 kronor och lämnade butiken utan att betala för varorna, en färdigrätt och några proteinbars.

Vid samma tillfälle hade den dömde även en kniv på sig.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
9

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS