Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Man i 30-årsåldern döms för knarkbrott, olaga hot och rattfylleri: Slipper fängelse

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En man i 30-årsåldern, med adress i Oskarshamn, döms för rattfylleri, olaga hot i två fall, försök till narkotikabrott och ringa narkotikabrott i tre fall.

Han får skyddstillsyn med en föreskrift om att han ska delta i den vård och behandling som frivården finner lämplig samt gå på alkohol- och drogkontroller, för att säkerställa drogfrihet.

I april 2022 använde han amfetamin och i mars 2021 förvarade han 146 tabletter alprazolam, som är narkotika, som inte var avsedda för eget bruk. Ett brev som var adresserat till honom beslagtogs på postterminalen i Oskarshamn. I brevet fanns de 146 tabletterna.

I september 2021 hotade han en kille i 20-årsåldern, genom att vid ett par tillfällen skicka meddelande till honom där det stod att han ska dödas eller skadas.

Kränkningsskadestånd

Den dömde ska betala 5 000 kronor i kränkningsskadestånd till målsägaren.

I juli 2022 använde den dömde amfetamin, kodein, alprazolam och cannabis på Öland Roots.

I augusti samma år körde han bil i Linköpings kommun efter att ha använt amfetamin, alprazolam och hasch, eller annat cannabispreparat.

Vid samma tillfälle hade han även en tablett med alprazolam och 0,07 gram amfetamin på en parkeringsplats i Linköpings kommun.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS