Man i 35-årsåldern åtalas för grov misshandel och flera andra brott i en bostad i Oskarshamn

Man i 35-årsåldern åtalas för grov misshandel och flera andra brott i en bostad i Oskarshamn

2022-05-11 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

En man i 35-årsåldern åtalas för tre fall av misshandel, ett fall av grov misshandel, olaga hot samt skadegörelse.

Det var i början av april i år som mannen slet eller puttade en närstående kvinna av en stol och kastade in henne i en vägg i en bostad i Oskarshamn, med smärta och blåmärken som följd, enligt åtalet.

Enligt åtalet ska han även ha slagit henne i ansiktet och dragit bort stolen som hon satt på, alternativt slitit i henne, så att hon flög ner i golvet. Därefter ska mannen ha stampat/sparkat på hennes huvud flera gånger, och tryckt ihop hennes revben, då hon låg på golvet. Han ska även ha slagit henne i huvudet och dunkat hennes huvud i golvet och ryckt loss hennes hår.

Kvinnan fick omfattande underhudsblödning i ansiktet, flertalet underhudsblödningar på kroppen, nyckelbensfraktur, revbensfraktur, svullnad och smärta, enligt åtalet.

Samma dag, och på samma adress, ska den åtalade även ha kastat/knuffat en närstående man i golvet vid flera tillfällen – och slagit honom i huvudet och tryckt upp honom mot en vägg – med smärta, rodnad, underhudsblödningar och hudavskrapningar som följd, enligt åtalet.

Den åtalade ska ha slagit mannen i huvudet flera gånger, både när han stod upp och låg ner på golvet. Den åtalade ska även ha dunkat mannen i väggen och i golvet när han låg ner.

Den åtalade ska även ha hotat att slå ihjäl kvinnan och mannen.

Den åtalade ska även ha förstört mannens glasögon och kastat hans mobiltelefon i golvet, så att den gick sönder och inte längre gick att använda.

Glasögonen var värda ungefär 5 000 kronor – mobiltelefonen hade ett okänt, men icke ringa värde.

Den åtalade erkänner endast att han har gett mannen lavetter. Han vidgår de faktiska omständigheterna gällande olaga hot, men förnekar brott. Han erkänner också händelsen med mobiltelefonen.

Det finns vittnesuppgifter från två poliser.

I bevisningen finns också kvinnans samtal till SOS, fotografier av köket, fotografier av kvinnans och mannens skador, med mera.

Foto: Åklagarmyndigheten

Dela gärna artikeln: