Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Man i Oskarshamn döms för misshandel, rattfylleri och ringa narkotikabrott: Slipper fängelse

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En man i 25-årsåldern, med adress i Oskarshamn, döms för misshandel, rattfylleri, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott i två fall.

Han får skyddstillsyn med en föreskrift om att han ska genomgå det behandlingsprogram inom kriminalvården som frivården finner lämpligt – och underkasta sig drogkontroller i form av urinprov och utandningsprov på begäran av frivården.

Den dömde ska även betala ett kränkningsskadestånd på 5 000 kronor, samt ett skadestånd på 500 kronor för sveda och värk, till en kille som han misshandlade genom att utdela slag med knuten hand i dennes ansikte på Harrys i Kalmar i mitten av juli 2022.

Den dömde ska även betala 800 kronor i en avgift till brottsofferfonden – och han ska ersätta staten för analyskostnaden. Det rör sig om 2 190 kronor.

Drograttfylleri

Det var i slutet av januari förra året som mannen körde bil i Kalmar, efter att ha använt cannabis.

Han använde dessutom cannabis i juli 2022.

I samband med att ordningsvakter försökte frihetsberöva den dömde efter misshandeln på Harrys i Kalmar i mitten av juli 2022 krängde den dömde med kroppen och försökte slita sig loss.

Mannen har erkänt gärningarna.

Knuff bakifrån

När det gäller misshandeln har han dock påpekat att det var mycket folk på Harrys och att han, när han fick ta emot knuffar i den stökiga situationen, uppfattade det som att han fick en knuff bakifrån av målsägaren.

Den dömde förekommer sedan 2019 under fyra avsnitt i belastningsregistret. Det har bland annat handlat om upprepade fall av ringa narkotikabrott, samt ett rattfylleri, och påföljden har stannat vid dagsböter.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS