Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mannen som ska ha huggit med en yxa i en lägenhetsdörr i Oskarshamn åtalas nu för flera brott

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

En man i 45-årsåldern, som bland annat ska ha huggit med en yxa i en lägenhetsdörr i Oskarshamn, åtalas nu för grovt olaga hot i två fall, skadegörelse, brott mot knivlagen i två fall, vapenbrott, ofredande och grov kvinnofridskränkning.

Mellan oktober förra året och maj i år ska han ha ofredat sin sambo vid upprepade tillfällen genom att kalla henne för olika okvädningsord som olika könsord och nedsättande tillmälen som hora.

Han ska även ha skadat hennes egendom vid upprepade tillfällen, genom att slå med en yxa på olika föremål/inredning i bostaden – bland annat på bord, skåp, vägg och trappa.

Enligt åtalet ska den åtalade dessutom ha slagit en ljusstake och en knytnäve i väggen intill sambons huvud.

Och i slutet av oktober 2021 ska han ha hotat henne genom att säga att det skulle gå illa för henne.

“Du och jag till döden”

I november ska han ha hotat henne genom att säga att han skulle strimla hennes hund.

I februari i år ska han ha hotat henne genom att ta fram en kniv, skära sig själv och säga ”du och jag till döden”.

I maj i år ska han ha hotat henne genom att ta tag i hennes hår och uttala att han skulle döda henne om hon träffade någon annan.

Dagen därpå ska han ha slagit sönder hennes TV genom att kasta en hårtrimmer på den så att den gick sönder eller blev skadad.

Han ska dessutom ha hotat henne genom att kasta en ljusstake mot henne. Den träffade väggen intill hennes huvud, enligt åtalet.

I februari i år ska den åtalade ha tagit fram en kniv och skurit sig inför en annan person – samtidigt som han uttalade livsleda.

I maj i år hade mannen en kniv på allmän plats i Oskarshamn, enligt åtalet.

Hot om våldtäkt

I slutet av december förra året ska mannen ha hotat en kvinna i Oskarshamn genom att skrika att han ska våldta henne eller hennes sambo. I åtalet står det även att han ska ha sagt att han ”kommer att banka sig in”.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom hotet påtagligt har förstärkts med hjälp av vapen (yxa)”, står det i åtalet.

Vid samma tillfälle ska den åtalade ha huggit med en yxa i kvinnans lägenhetsdörr, vilket orsakade skador för drygt 10 000 kronor.

Den åtalade ska ha sagt att han tänkte döda mannen i lägenheten. Han ska även ha gjort utfall med kniv och yxa mot mannen i fråga.

I slutet av april i år ska den åtalade ha haft en revolver, som var ett kombinerat gas/signal/knallvapen på en adress i Hultsfred.

Den åtalade förnekar brott i samtliga fall.

Foto: Åklagarmyndigheten

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS