Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mardrömssekunder sänkte Craftstadens damer

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

Det blev en tung uddamålsförlust för Craftstadens damer när man föll med 1-2 (0-0, 0-0, 1-2) mot Lindås i Göteborg.

 Det här kändes inte rättvist, tjejerna gör en kanoninsats, säger en besviken Mikael Thorn, tränare i Craftstaden.

Historien upprepade sig tyvärr.

Precis som förra helgen åkte Craftstaden till västkusten, precis som då hade man ledningen långt in i matchen – men tyvärr – även den här gången fick man åka hem utan poäng.

“Äckligt tråkiga”

– Vi hade en teorisamling i veckan där vi gick igenom det som brast i försvarsspelet mot Warberg, vi behövde strama upp en del detaljer. Tjejerna tog verkligen till sig det här för idag gör vi en klockren försvarsinsats – vi var så där äckligt tråkiga att möta som vi vill vara, säger Mikael Thorn.

Matchen var mållös i två perioder men det var Craftstaden som låg närmast ett ledningsmål.

– Vi växte sakta men säkert in i matchen och tog över efter hand, säger Mikael Thorn som till slut fick se sitt lag ta ledningen efter 6.03 i den tredje perioden.

Josefin Johnsson la ett frislag till Christine Borg som distinkt sköt in 1-0 i krysset.

“Oerhört skönt”

– Det kändes oerhört skönt och man tänkte att det här var vår match, men sedan åker vi på en tveksam utvisning, kämpar och sliter under den, men de får till ett fint avslut som inte är så mycket att göra åt. Däremot känns det som att vi ska ha ett frislag i situationen före målet.

Kvitteringen till 1-1 kom efter 14.10 och sedan tog det bara tjugosex sekunder innan bollen låg bakom storspelande Ida Karlsson i Craftstadenkassen igen.

– Det är ett skott från halva plan som styrs på en klubba och går in, helt otroligt, suckar Mikael Thorn.

Mot slutet av matchen tog Craftstaden time out och försökte pressa på för en kvittering, men precis som i förra matchen mot Warberg blev det ingen utdelning.

“Oerhört bittert”

– Det känns ju oerhört bittert, det är små marginaler. Idag gör vi en bra match, det måste vi ta med oss. Vi får gnugga på det som behöver förbättras, försvarsspelet och uppspelen fungerar bra, men vi behöver få fler och längre etablerade anfall i motståndarnas zon.

– En poäng efter tre omgångar känns inte rättvist, vi har haft ledningen sent i alla matcherna. Det kunde varit allt mellan noll och nio poäng, avslutar Mikael Thorn.

Hela laget svarade för en riktigt bra insats, men målvakten Ida Karlsson och tredjelinan med Christine Borg, Josefine Johnsson och Stina Jarvisson får extra beröm.

INNEBANDY

Allsvenskan Södra dam

Lindås Rasta IBK – Craftstadens IBK 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Mål CIBK: Christine Borg.

TEXT & ARKIVFOTO

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS