Mardrömsstart för Högsby: Förlust, skada och utvisning

LJUNGBY/OSKARSHAMN

Det blev en nattsvart premiär för Högsby IK.

Käftsmällarna avlöste varandra i första halvlek, suckar tränaren Fredrik Kling efter 0-2-förlusten borta mot Ljungby IF.

Tanken var att Högsby skulle starta stabilt, hålla tätt första 10-15 minuterna och inte gå bort sig. En kontrollerad start helt enkelt.

Det höll i sex minuter.

– Vi år inte tillräckligt beslutsamma på en långboll, får inte tag på andrabollen vilket de utnyttjar till 1-0, säger Kling.

– Sedan efter en dryg kvart blir David Petersson totalknockad i en nickduell på mittplan. Han var medvetslös redan i luften. Det var riktigt otäckt.

Peterson, som är en kvalitetsspelare, var inte kontaktbar på en god stund men hade som väl var återfått medvetande när han åkte iväg med den tillkallade ambulansen. Kling tycker att satsningen från Ljungbyspelaren var ordentligt vårdslös, men domaren delade inte den åsikten.

”Känslomässigt jobbigt”

– Davids skada var känslomässigt jättejobbig för spelarna, det märktes. Det var svårt att fokusera om efter det, menar Kling som strax fick än mer att tänka på.

Mergim Smakolli fick nämligen sitt andra gula kort och blev utvisad mot slutet av halvleken, ännu en mycket viktig kugge som försvann från matchen.

Som om det inte var nog kom den fjärde snytingen precis före halvtid när Ljungby satte 2-0 på straff.

– Allt som inte fick hända inträffade i den första halvleken, det blev en för tung uppgift att reda ut efter paus, säger Fredrik Kling.

– Jag tycker ändå att vi gör en godkänd andra halvlek, men till slut tryter orken och vi måste börja chansa framåt.

Högsby skapade några hyfsade lägen utan att få utdelning och det blev aldrig någon nerv i matchen.

”Hårt och primitivt”

– Vi kom inte upp i normal aggressivitet idag, och det gällde redan från start. Det här kan vi inte vara nöjda med. Ljungby spelade hårt och ganska primitivt matchen igenom, men det kryddat med ett par individuellt skickliga spelare räckte mot oss idag, sammanfattar Fredrik Kling.

Nästa match för Högsby spelas inte förrän den åttonde augusti.