Marginalerna krymper för IF Ariel

Ariel förlorade mot Östra i Jönköping på söndagskvällen och nu är det bara målskillnad som håller Kristdalagänget ovanför nedflyttningsstrecket.

– Vi är verkligen jagade och har ett tufft program kvar, säger Ariels spelande tränare Tobias Roth.

Eftersom jagande Vimmerby vann i lördags och gick upp på samma poäng som Ariel så var tre poäng oerhört viktiga. Det fanns stora förhoppningar på att kunna störa mittenlaget Östra och det började också bra för gästerna som tog ledningen efter knappa fem minuter genom Erik Svensson, en ledning som stod sig perioden ut.

”Jättebra”

– Första perioden är jättebra, då lyckas vi ha lite boll och få övertag, men i den andra blir det jobbigare, säger Roth.

Hemmalaget kvitterade i början av andra med en man mer på plan och trots att Ariel återtog ledningen tog Östra över matchen alltmer.

Inför den sista perioden ledde hemmalaget med 3–2 och det skulle bli en avslutning som Ariel helst vill glömma.

– De bollar ut oss och vi får jobba riktigt mycket i försvar, vi orkar inte stå emot och Östra vinner helt rättvist, konstaterar Roth som kunde notera en solklar förlust med 7–2 i protokollet.

Ariel ligger illa till i tabellen precis ovanför nedflyttningsstrecket, där Vimmerby (samma poäng) och Husqvarna (tre poäng efter) jagar. Fyra omgångar återstår och det gäller att hålla dessa lag bakom sig.

– Vi är i ett tufft läge och har ett svårt program kvar, men vi ska kämpa hela vägen avslutar Roth, som trots förlusten vill ge lite beröm till forwardsparet Pontus Erlandsson och Simon Danielsson

På fredag spelar Ariel på hemmaplan mot serietrean Tranås. Sedan väntar tvåan Forserum och fyran Fliseryd innan jumbon Husqvarna tar emot i sista matchen.

Tre poäng mot Tranås hade varit ett stort steg mot att förnya kontraktet.