Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Martin Kirchberg (SD): ”Regionen ska inte leka bror duktig”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Regionstyrelsen beslutade under tisdagen att ställa sig bakom de nya kraven från Boverket angående införandet av gränsvärden för klimatdeklarationer för byggnader, med ett kort medskick att det inte skulle behöva gälla sjukhus som har andra regler redan idag vid nybyggnation”, skriver Sverigedemokraterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Sverigedemokraterna i Kalmar län tyckte tvärtemot att yttrandet borde arbetas om så att det tydligt framgår att Region Kalmar län inte ställer sig bakom att införa gränsvärden för klimatdeklarationer”, skriver SD.

”Mycket märkligt”

– Det är mycket märkligt att Boverket föreslår att införa gränsvärden, och ännu märkligare att Region Kalmar län i förslaget till yttrande vill ställa sig bakom det, säger Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna i Kalmar län.

– Enligt Boverkets rapport innehåller nämligen EU-kommissionens förslag inga krav alls på att gränsvärden ska fastställas. Sverigedemokraterna menar att förfarandet tyvärr är i linje med den sedvanliga svenska överimplementeringen av EU-direktiv, vilket partiet anser höjer kostnaderna onödigt mycket och skadar den svenska konkurrenskraften.

– EU och andra länders politiker ska inte lägga sig i vad Sverige ska göra, och regionen ska inte heller leka ”Bror duktig” och införa mycket strängare krav än vad EU dikterar, säger Martin Kirchberg.

Foto: Region Kalmar län

+1
2
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS