Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mathias Karlsson i Kustlandspartiet är ute och cyklar i sin senaste fullmäktigemotion

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Säkra cykelparkeringar.

Det är vad fullmäktigeledamoten Mathias Karlsson och Kustlandspartiet vill ha.

Han skriver om det i en motion.

Ett 20-tal parkerade cyklar
Foto: Fotoakuten

Kustlandspartiet vill att fler ska cykla.

”Det kräver bland annat bra cykelvägar och trygga korsningar. Men även bra cykelparkeringar, för att man ska känna sig trygg med att lämna sin cykel”, skriver Mathias Karlsson.

Han konstaterar att cykelstölderna ökar och att många i dag inte vågar parkera sin cykel på vissa platser, där det inte går att låsa fast cykeln ordentligt.

“Cykeln väljs bort”

”Det leder till att cykeln väljs bort. Andra kommuner med ett stort antal cyklister har också bra och säkra cykelparkeringar”, skriver han.

”Ett bra initiativ som redan genomförts är våra pendelparkeringar som gör att fler samåker. Det finns förutsättningar att även kunna använda pendelparkeringarna för cyklar, men då krävs det att man kan parkera sin cykel och låsa fast den på ett säkert sätt och gärna under tak.”

”Vi vill att fler ska kunna låsa fast sin cykel och därmed våga ta cykeln i stället för bilen. Får vi fler att (när det är möjligt) välja cykeln, så är det en vinst för alla. Bra för miljön, folkhälsan och ekonomin (så länge cykeln får stå kvar)”, skriver Mathias Karlsson, som ser en vinst i att trycket minskar på bilparkeringarna.

“Säkra cykelparkeringar”

”Ska vi vara en attraktiv kommun bör vi ha moderna och säkra cykelparkeringar”, skriver han.

Han föreslår att tekniska nämnden ska få i uppdrag att se över möjligheten att uppgradera de befintliga cykelparkeringarna. Han föreslår också att tekniska nämnden ska utrusta kommunens pendelparkeringsplatser med säkra cykelparkeringar, gärna med tak, på de platser som nämnden anser är rimliga. Mathias Karlsson föreslår dessutom att tekniska nämnden ska ta fram ett underlag som visar var och hur antalet cykelparkeringar kan utökas i kommunen.

Foto: Peter A Rosén (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS