Mattias Adolfson (S): ”Liberalernas trovärdighet kan man fundera över”

Mattias Adolfson (S): ”Liberalernas trovärdighet kan man fundera över”

2022-08-16 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

I ett pressmeddelande ondgör sig M, KD och L över medarbetarsituationen i regionen. Trots att ett av dessa partier var med och genomförde den här mandatperiodens satsningar som lett till att vi är bland de regioner som satsat främst på löner enligt Vårdfokus”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Liberalernas trovärdighet kan man fundera över. De har varit med och styrt regionen i fyra år och aldrig lyft behovet av någon kriskommission tidigare, säger regionrådet Mattias Adolfson (S).

Mattias Adolfson (S), regionråd i Region Kalmar län
Mattias Adolfson (S). Foto: Peter A Rosén

Skattesänkningar

”Moderaterna har aviserat skattesänkningar framöver. Det innebär mindre resurser till medarbetarnas löner. Socialdemokraterna prioriterar i stället att satsa på vårdens medarbetare”, skriver Socialdemokraterna i pressmeddelandet.

”För oss socialdemokrater är det en självklarhet att satsa på sjukvårdens medarbetare, för att de ska kunna fortsätta att göra ett bra arbete i länet”

– För oss socialdemokrater är det en självklarhet att satsa på sjukvårdens medarbetare, för att de ska kunna fortsätta att göra ett bra arbete i länet. Under mandatperioden har vi satsat över 80 miljoner kronor utöver ordinarie löneuppräkning för att förbättra deras villkor och löner vilket gjort att vi är bland de regioner som satsat främst på löner enligt Vårdfokus. Nu vill vi satsa över 100 miljoner till utöver ordinarie löneuppräkning, säger Mattias Adolfson.

”Vi vill strategiskt arbeta för att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser”

”I det medarbetarpaket som Socialdemokraterna nyligen presenterat ingår satsning på utbildning av sjuksköterskor och undersköterskor med bibehållen lön, samverkan för att utveckla utbildningar i hela länet för olika yrken som behövs i länet. Särskilt läkarutbildningen i Kalmar, sjuksköterskor och undersköterskor”, skriver Socialdemokraterna.

”Arbeta offensivt”

– Vi vill strategiskt arbeta för att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Vi vill arbeta offensivt för att behålla våra befintliga medarbetare, utbilda och rekrytera nya medarbetare samtidigt som vi vill minska behovet av hyrpersonal, fortsätter Mattias Adolfson.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: