Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mattias Adolfson (S): “Stort grattis till de nyexade läkarna”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

I veckan har den första kullen Kalmarutbildade läkare tagit sin examen, vilket vår tidning har berättat om. Det är de allra första studenterna på det regionaliserade läkarprogrammet vid Linköpings universitet med studieort Kalmar som nu har tagit examen. Socialdemokraterna i Region Kalmar län kommenterar det hela så här:

– Det har varit en lång resa att få till programmet. Den här veckan har varit glädjande inte bara för de nya läkarna utan för alla som kämpat med programmet under lång tid. Att hela nio av fjorton väljer att stanna kvar och jobba inom Region Kalmar län är verkligen strålande nyheter. Grattis till de nya läkarna och grattis till alla oss som bor i Region Kalmar län, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

Regionråd Angelica Katsanidou (S).

– Jag hade nyligen förmånen att få träffa två av dessa fjorton nyss examinerade läkare och det var verkligen en fröjd att höra deras lovord kring programmet i Kalmar. De lyfte särskilt den delaktighet och möjlighet de fått att verkligen ingå i sjukvårdsteamet. Det här är verkligen något att bygga vidare på. Stort grattis till de nyexade läkarna, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för personalfrågor.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS