Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

McDonalds i Oskarshamn storsatsar: Kan leda till flera nya jobb

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Hamburgerkedjan McDonalds bygger ut – och bygger om – i Oskarshamn.

Det handlar om en satsning på mellan 10 och 12 miljoner kronor.

– Vi började i måndags. Vi bygger om gästområdena och vi satsar på en ny, och större, matsal. Det blir helt nytt invändigt. Vi bygger även om produktionen. Det blir modernare – så att kunderna kan beställa via sina mobiltelefoner och via digitala skärmar. Det gäller att hänga med. Trenden är tydlig – flera aktörer gör likadant. Vi har detta på andra orter – och nu är det dags för Oskarshamn, säger Melos Fazliu, som är driftchef för McDonalds i Oskarshamn, Kalmar, Nyköping, Jönköping, Karlskrona och Ronneby.

”1 oktober öppnar vi framtidens restaurang”

MELOS FAZLIU, DRIFTCHEF FÖR MCDONALDS I OSKARSHAMN, KALMAR, NYKÖPING, JÖNKÖPING, KARLSKRONA OCH RONNEBY

När kan detta vara klart?

– 1 oktober öppnar vi framtidens restaurang. Fram till dess bygger vi om i etapper. Just nu bygger vi ut. Senare går vi in i matsalen. Men vi kommer att ha öppet hela tiden – i alla fall i drive thru-delen. Matsalen kommer att vara stängd då de jobbar inomhus.

Ja, de moderna lösningarna ligger helt rätt i tiden. Många har ändrat sitt beteende under pandemin…

– Exakt. I framtidens restaurang kan kunderna beställa och betala precis som de kan göra på Ica och på andra ställen. Vi kommer att ha speciella parkeringar där kunderna får ställa sig. Sedan kommer personalen ut med maten.

– Kunderna behöver inte stå i någon kö och vänta.

Kommer det att bli aktuellt med nyanställningar framöver?

– Vi räknar med att öka försäljningen – och en generell regel är att man behöver utöka medarbetarstyrkan med tio procent om försäljningen stiger med tio procent.

”I dag arbetar omkring 60 personer på McDonalds i Oskarshamn”

MELOS FAZLIU

– I dag arbetar omkring 60 personer på McDonalds i Oskarshamn. Hälften är gymnasieelever, som jobbar på helger och lov. Resten arbetar heltid eller deltid.

– Målsättningen är att vi ska öka vår försäljning med minst tio procent – och då behöver vi utöka medarbetarstyrkan med sex eller sju personer, säger Melos Fazliu.

Hur har det gått för er under pandemin?

– Det har gått bra. Utmaningarna har varit många – men vi har ändå lyckats leverera till alla dem som vill köpa vår mat. Vi har mestadels sålt via driven.

Driven kommer att finnas kvar även i fortsättningen?

– Ja. I början av pandemin byggde vi om snabbt, och utökade från en drive till två. Det har varit dubbelsidigt sedan i maj förra året – och det fortsätter vi med, säger Melos Fazliu.

Foto: Caroline Andersson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS