Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Med så många procent vill Byggebo höja hyrorna i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Det allmännyttiga bostadsbolaget i Oskarshamn, Byggebo, vill höja hyrorna med 6,8 procent från och med 1 januari nästa år.

– Vi är såklart glada över att Byggebo ändå är något mer återhållsamma i sitt yrkande än framför allt många privata hyresvärdar och inte yrkar på bortåt 10 procent, eller mer – som vi sett på många håll, säger Hyresgästföreningens förhandlare Kaj Raving till ON på tisdagen.

– Med det sagt, så är deras yrkande inte en nivå som vi känner att vi kan möta dem på – även om vi är medvetna om att bolaget har stora utmaningar framöver. Vi har dock ett gott förhandlingsklimat, där båda parter försöker hitta lösningar och vägar framåt. Och vi har goda förhoppningar om att vi ska kunna komma överens till slut, tillägger han.

Hur lyder motiveringen bakom de 6,8 procenten? Vi ställer frågan till Byggebos vd Benoni Ingelsjö.

– Plötsliga och mycket kraftiga kostnadsökningar på framför allt energi- och räntekostnader. Dessutom påverkar den höga inflationen samtliga övriga kostnader, svarar han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS