Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Medarbetare flyr Oskarshamns sjukhus: Moderaterna ställer S, C och V mot väggen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

Öppet brev till Mattias Adolfson (S) och Lena Granath (V) angående Oskarshamns sjukhus:

Medarbetare flyr Oskarshamns sjukhus.

Det meddelar personal på akuten där, i en insändare den 26 juli. De oroas även av bristen på information från den styrande politiska majoriteten vad gäller sparkrav.

”Att lämna direkta besked har inte visat sig vara majoritetens starka sida under pågående mandatperiod”

Emma Lilliehorn (M) och Åsa Ottosson (M)

Att lämna direkta besked har inte visat sig vara majoritetens starka sida under pågående mandatperiod och även gällande detta uteblir intresset från majoriteten vad gäller att svara och bemöta personalen på Oskarshamns sjukhus.

”Har ett jobb att göra”

Majoriteten i form av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet har ett jobb att göra här, om de själva anser sig behöva ta ansvar för den situation som nu har uppstått på Oskarshamns sjukhus.

Eftersom regionen är politiskt styrd är det anmärkningsvärt att Lena Granath (V) i Barometern-OT säger ”vi ska låta de som kan hantera detta”. Om inte ni kan eller vill axla ansvaret, vem ska göra det då?

Det personalen skriver i sin insändare håller vi moderater med om, exempelvis har vi länge förespråkat att göra en genomlysning av regionens ekonomi och personal, där vi också tryckt på vikten av att se varför den administrativa personaldelen expanderat som den gjort, och om det i sin tur varit på bekostnad av personal som bedriver vård.

Regionen står inför ett ekonomiskt stålbad, mycket på grund av att majoriteten under 20 år inte har velat genomlysa ekonomin, och en av konsekvenserna många i Oskarshamn är rädda för är att akutsjukhusets framtid är hotad.

”Vilka försäkringar kan S, C och V ge vad gäller att akutsjukhusets framtid på Oskarshamns sjukhus inte är hotad?”

Vi moderater i regionens personalutskott vill utifrån ovan text ställa följande frågor till Lena Granath (V) och Mattias Adolfson (S), ansvariga för personal- och sjukvårdsfrågor:

– Vilket ansvar anser ni er ha som politisk majoritet i Region Kalmar län för personalsituationen på Oskarshamns sjukhus?

– Vad gör ni för att Oskarshamns sjukhus ska klara av de ekonomiska omställningar som den politiska ledningen (ni) kräver?

– Hur ska ni säkerställa att Oskarshamns sjukhus trots läkarflykten erbjuder vård jämlik med sjukhusen i Västervik och Kalmar?

– Vilka försäkringar kan S, C och V ge vad gäller att akutsjukhusets framtid på Oskarshamns sjukhus inte är hotad?

Emma Lilliehorn, Moderaterna, ledamot i regionfullmäktige och ersättare i personalutskottet

Åsa Ottosson, Moderaterna, ledamot i regionfullmäktige och ledamot i personalutskottet

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS