Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mejl till kommunen: Oskarshamn behöver en ny ishall ”ganska snart” – Så svarar Lucas Lodge (M)

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En tjej i ett av IK Oskarshamns flicklag har skickat ett e-postmeddelande till kommunalrådet Lucas Lodge (M), där hon skriver att hon tycker att kommunen behöver en ny ishall ”ganska snart”.

”För det kommer inte hålla med den vi har mycket längre – och vi får inte den träningstiden som vi behöver”, skriver tjejen, som konstaterar att tre lag brukar vara på isen samtidigt.

”Och vi får bara en zon. Ibland kan vi få en helplansträning. Oskarshamnshockeyn kommer nog inte att vara kvar så länge om detta fortsätter.”, skriver hon, bland annat.

”Ditt perspektiv är värdefullt”

”Tack för ditt brev och för att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter. Som kommunalråd i Oskarshamn är jag medveten om vikten av att ha goda idrottsanläggningar, inte minst för att främja ungdomsidrott och välmående i vår kommun. Ditt perspektiv som spelare i IKO:s högsta flicklag är värdefullt i denna diskussion.

Jag förstår din oro över att den nuvarande ishallen inte motsvarar behoven för ungdomslagen. Situationen där flera lag måste dela på isen och inte får tillräckligt med träningstid är långt ifrån idealisk. Det är viktigt att varje lag och varje spelare får möjlighet att utvecklas och träna i en miljö som är anpassad efter deras behov. Som du påpekar, är det en stor skillnad i träning för yngre spelare jämfört med äldre, och detta måste tas i beaktning.

När det gäller projektet för en ny ishall, kan jag meddela att det är en fråga vi tar på stort allvar. Det är en komplex process som innefattar många olika aspekter, inte minst ekonomiska. Att bygga en ny arena är en stor investering som ska tjäna Oskarshamns kommun under många år framöver. Det är viktigt att vi ser till att alla aspekter är noggrant övervägda för att säkerställa att vi gör det bästa möjliga valet för vår kommun och dess invånare.

Jag håller med om att Oskarshamn behöver fortsätta utvecklas och att investeringar i idrott och fritidsaktiviteter är en viktig del av detta. En ny ishall skulle inte bara gynna hockeylaget, utan hela samhället genom att främja hälsa, gemenskap och lokalt engagemang. Din röst och åsikter är viktiga i denna process. Vi behöver höra från unga idrottare som du för att förstå de verkliga behoven.

Jag uppskattar att du tog dig tid att skriva till mig, och jag försäkrar dig att dina synpunkter kommer att beaktas i den fortsatta diskussionen om en ny ishall. Tack igen för ditt engagemang och för att du delar med dig av dina erfarenheter. Vi strävar efter att göra det bästa för alla invånare i Oskarshamn, och din input är värdefull i detta arbete”, skriver Lucas Lodge i svaret.

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamn.
Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamn. Arkivfoto: Peter A Rosén

Bild: Perspektivskiss av den nya arenan. Skiss: Stefan Hellström, Atrio arkitekter

+1
10
+1
1
+1
1
+1
11
+1
1
+1
1
+1
15

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS