Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mellokrönika: Första deltävlingen blev Cornelia Jakobs kväll

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KRÖNIKA

Nu har startskottet gått för årets upplaga av Mello. I det bleka startfältet stack en artist ut och det var Cornelia Jakobs, som stod för kvällens skräll. Oscar Zia skötte teknikstrulet proffsigt och levererade med både charm och humor.

Det blev ett snyggt intro på tävlingen med förra årets vinnare Tusse. Tillsammans med en stor kör sjöng han ”Voices” och kom in med Sångfågeln, Melodifestivalens pris. Snyggt att den fick hamna i centrum.

Äntligen händer det lite i artisternas presentationer. Det känns klockrent med en avslappnad intervju gjord av Farah Abadi. Det är rappt klippt med komiska inslag.

Stort plus till Oscar Zia, han levererade manus med charm och är värd sin plats som programledare. Hans version av Sanna Nielsens ”Empty Room”, med omskriven text om kända skåningar, var den bästa mellanakten.

Teknikstrul speglade också denna deltävling. Mello-appen fungerade inte på hela kvällen och Oscar Zia fick gång på gång berätta att det bara gick att rösta med telefonröster.

Kvällens vinnare

Cornelia Jakobs blev den första artisten att gå vidare till final. Hennes låt var kvällens bästa bidrag och något annat än en finalplats hade varit skandal. Att Robin Bengtsson gick vidare till final var ingen nyhet, det var bestämt redan innan tävlingen startade. Jag blev förvånad över att Danne Stråhed och hans ”Hallabaloo” gick till semifinal, men det gick tydligen hem i stugorna. Att Theoz knep en plats i semifinalen var väntat, hans skara av fans utgör större delen av programmets tv-tittare.

Recension av kvällens bidrag

1. Bananas – Malou Prytz

Betyg 2 av 5

Malou lyssnade på Wahl feat Sami i förra årets mello och tar oss tillbaka till 90-talet, där både låten och showen passar in. Vissa partier låter även som Rihannas låt ”SOS”. Det är medryckande och Malou har tuffat till sig men hon har tävlat med bättre bidrag.

Theoz

2. Som du vill – THEOZ

Betyg 3 av 5

Är det Danny Saucedos lillebror? Både låt och dans känns Danny-inspirerat. Låtens titel sjungs sjuttioelva gånger men jag tycker om det ändå. Kommer bli en hit hos dom yngre tittarna. Gick vidare till semifinal.

Shirley Clamp

3. Let there be Angels – Shirley Clamp

Betyg 1 av 5

Om en ballad ska utmana andra i tävlingen så måste det vara en knockout och det är inte Shirleys låt. Den är för platt och texten är för töntig. Det känns som att den hade funkat bättre i en Disney-film.

4. Moving Like That – Omar Rudberg

Betyg 2 av 5

Orientaliska toner kryddar till denna låt men refrängen känns ganska intetsägande. Showen är snygg, Omar är coolt klädd och alla dans-moves sitter, men det är inte mer än så.

Danne Stråhed

5. Hallabaloo – Danne Stråhed

Betyg 1 av 5

Skånsk reggae på bästa sändningstid. Visst är det lite charmigt men det faller mig inte alls i smaken. Hasse Anderssons ”Guld och gröna skogar” spelas i bakgrunden i Dannes presentation, kopplingen är glasklar men ”Hallabaloo” kommer nog inte bli en lika stor hit. Gick vidare till semifinal.

Cornelia Jakobs

6. Hold Me Closer – Cornelia Jakobs

Betyg 4 av 5

Äntligen någon som fångar min uppmärksamhet ikväll. Cornelias röst är fantastisk och låten är Billie Eilish-inspirerad. Den lämnar något magiskt efter sig och är värd sin finalplats. Kvällens skräll.

Robin Bengtsson

7. Innocent Love – Robin Bengtsson

Betyg 2 av 5

Jag hoppades på att Robins låt skulle vara bättre. Det saknas en medryckande refräng och showen är inget speciellt. Det blir säkert en hit på radion, men det är inget att skicka till Eurovision. Gick vidare till final.

Läsarfråga

Var det rätt bidrag som gick vidare till final?
89 röster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS