Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mellokrönika: LIAMOO stod för kvällens bästa show

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRÖNIKA

Den andra deltävlingen bjöd på lite av allt. Lite vitsar, lite ”Rena rama ding dong” och en fungerande app. LIAMOO fick flest röster av tittarna och gick vidare till final.

Den andra deltävlingen inleddes märkligt. Det blev en ganska seg start när Oscar Zia drog skämt om förra veckans app-kaos. Sen dansar Eva Rydberg in, i ett karneval-nummer. Vad hände där?

Det blir ett roligt avbrott i tävlingen när Per Andersson dyker upp som en duracellkanin och drar lite Göteborgs-vitsar. Kvällens deltävling skulle ha sänts från Göteborg därav gästspelet.

I första mellanakten står Eva Rydberg och Ewa Roos för showen. Men vad är det för något vi får se på bästa sändningstid? Jo, ”Rena rama ding dong” i en uppskruvad version på flera olika språk, där frasen ”Eine kleine ding dong” föds. Ibland undrar jag hur produktionen tänker.

Den andra mellanakten var i en helt annan klass. Oscar Zia och Eva Rydberg gör en duett av ”And All That Jazz” och gör det med glamour och finess.

Kvällens resultat

Det var ingen överraskning att LIAMOO tog den första finalplatsen. Hans låt var det bästa bidraget i denna deltävling. Jag tror han kommer bli farlig i finalen.

Appen höll sig vaken hela kvällen och SVT fick genomföra sin nya poängutdelning. Det blev ett snyggt moment när tekniken väl fungerade. John Lundvik var favorit i nästan alla åldersgrupper, kammade hem högst poäng och tog en finalplats. Inte oväntat, han har ett stadigt grepp om mello-fansen.

Kul att Tone Sekelius gick vidare till semifinal, hoppas hon tar sig vidare till finalen. Inte oväntat att Alvaro Estrella gick vidare till semifinal med sin latino-pop, det är ett säkert kort som går hem i stugorna.

Recension av kvällens bidrag

Liamoo

1. Bluffin – LIAMOO

Betyg 4 av 5

LIAMOO visar vart skåpet ska stå. ”Bluffin” är en modern mello-poplåt som har influenser av ”The Weeknd”. Det är sköna beats i versen, refrängen är stark och allt är paketerat i en snygg ljusshow. Jag tror LIAMOO kommer vara med och slåss om vinsten i årets mello. Gick vidare till final.

Niello & Lisa Ajax

2. Tror du att jag bryr mig – Niello & Lisa Ajax

Betyg 2 av 5

Det är medryckande och konceptet är bekant, en kille som rappar i versen och en tjej som sjunger refrängen. Det brukar vara en bra kombo. Tyvärr försvinner Lisa Ajax fantastiska sångröst i denna låt. Texten är lite töntig och scendekoren känns hämtad från en gammal 90-tals såpa.

Samira Manners

3. I Want To Be Loved – Samira Manners

Betyg 3 av 5

Samira har en vacker röst och det hon sjunger känns äkta. Det är stämningsfullt och skapar ett fint avbrott mellan alla upptempo låtar. Jag gillar hennes låt och tror att ”I Want To Be Loved” kan bli stor utanför mello-scenen.

Alvaro Estrella

4. Suave – Alvaro Estrella

Betyg 3 av 5

Alvaro Estrella levererar som förväntat, ett mello-latino-pop bidrag. Dansen sitter, elden brinner och det blandas engelska och spanska hejvilt, precis sådant som brukar gå hem hos tittarna. Man rycks med i Alvaros svängiga tempo och det lär bli en ny radiohit. Gick vidare till semifinal.

Browsing-Collection

5. Face In The Crowd – Browsing Collection

Betyg 2 av 5

Alla som slötittade på tävlingen vaknade nog till när Browsing Collection gick in och ägde scenen under sina tre minuter. Det är en tuff rocklåt och en cool show som tjejerna bjuder på, men inte min typ av musik.

John Lundvik

6. Änglavakt – John Lundvik

Betyg 3 av 5

John Lundvik sjunger med känslorna utanpå och tar sig igenom rutan med sin fantastiska röst. Det är en fin ballad som kommer bli populär på dop och bröllop framöver. Gick vidare till final.

Tone Sekelius

7. My Way – Tone Sekelius

Betyg 3 av 5

Med stark pondus, i en vacker svart klänning, levererar Tone en riktig power-låt. Tyvärr känns vissa fraser ganska uttjatade och det försvinner lite kraft i låten. Men Tone bjuder på en snygg show. Gick vidare till semifinal.

Läsarfråga

Var det rätt bidrag som gick vidare till final?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS