Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mellokrönika: Oscar Zia och Johanna Nordström var en strålande duo

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRÖNIKA

Johanna Nordström skulle hållit Oscar Zias hand i varje deltävling, tillsammans blev dom ett grymt par. En rörd Anders Bagge fick flest röster av svenska folket och efter en förvirrad poängutdelning tog Faith Kakembo den andra finalplatsen.

Det var ett smart drag av SVT att ta in komikern Johanna Nordström som Oscar Zias sidekick. Tillsammans bjöd dom på klockren humor och hade en suverän kemi ihop. Det blev ett roligt inslag när Oscar läste upp Johannas gamla twitter-inlägg, där hon sågat tävlingen.

Den första mellanakten tog ett snyggt grepp om Johannas twittrande när hon erkände sin avundsjuka och bara ville vara en del av Melodifestivalen. På slutet dök Sarek upp och det blev en härlig nostalgi-tripp när dom sjöng sin schlager-klassiker ”Genom eld och vatten”.

Anders Bagge fick flest röster av svenska folket och det är inte förvånande, han är en folkkär profil bland både gamla och unga. Det var fint att se hans reaktion när han blev rörd till tårar. Han förtjänar sin finalplats med sitt mäktiga bidrag.

Det blev en rörig poängutdelning på slutet där det hoppades hejvilt mellan åldersgrupperna. Först såg ut det som Lisa Miskovsky skulle ta den andra finalplatsen men det blev Faith Kakembo som knep den istället. Vidare till semifinal gick Lisa Miskovsky och Cazzi Opeia.

Recension av kvällens bidrag

Cazzi Opeia

1. I Can´t Get Enough – Cazzi Opeia

Betyg 4 av 5

Det här var en överraskande bra låt. Jag visste inte mycket om Cazzi Opeia innan tävlingen men förstår varför hon har haft förstaplaceringar som låtskrivare på Billboard-listorna. Det är ett uppiggande bidrag och det bjuds på en cool show på scenen. Gick vidare till semifinal.

Lancelot

2. Lyckligt slut – Lancelot

Betyg 3 av 5

De senaste två åren har Lancelot utvecklat sitt egna sound utanför sin pop-duo och jag tycker att han gör det bra. ”Lyckligt slut” kommer garanterat bli en hit utanför tävlingen. Soundet påminner lite om Victor Leksell men jag får även lite vibbar av Jens Hult, idoldeltagaren från 2013.

Lisa Miskovsky

3. Best To Come – Lisa Miskovsky

Betyg 2 av 5

Jag tycker denna låt känns ganska blek. Det puttrar på och det händer inget märkvärdigt. Inget ont om Lisa Miskovsky, hon är ett proffs och hennes musik är bra, men i Melodifestivalen blir det inte så mycket till show. Gick vidare till semifinal.

4. Shut Me Up – Tribe Friday

Betyg 2 av 5

Detta bidrag sticker ut ikväll med sitt ösiga tempo. Musiken känns som hämtad ur en amerikansk ungdomsfilm, typ ”American Pie”. Låten var bättre än vad jag trodde på förhand men den blir ganska tjatig när låtens titel sjungs ganska frekvent.

Faith Kakembo

5. Freedom – Faith Kakembo

Betyg 3 av 5

Jag gillade låten som Faith Kakembo deltog med 2020 och blev glad när jag såg hennes namn i årets line-up. ”Freedom” växer under sina tre minuter och ett stort plus till Faiths kör som lyfter låten. Det påminner lite om artisten Nano som tävlat i Melodifestivalen med liknande låtar. Gick vidare till final.

Linda Bengtzing

6. Fyrfaldigt hurra! – Linda Bengtzing

Betyg 3 av 5

Linda Bengtzing är tillbaka och ställer upp med en låt som liknar hennes tidigare bidrag, men något känns lite tuffare och det finns ett starkt tryck i melodin. Linda sprudlar av energi och livade verkligen upp denna kväll. Härligt att få se ett klassiskt mello-bidrag.

Anders Bagge

7. Bigger Than The Universe – Anders Bagge

Betyg 4 av 5

Jag har längtat efter att få höra Anders Bagges bidrag och han bjuder på en storslagen show. Låten känns som hämtad ur en musikal och det blir mäktigare för varje höjning som kommer. Landskapen som virvlar förbi bakom Anders på scenen blir en snygg inramning. Gick vidare till final.

Läsarfråga

Var det rätt bidrag som gick vidare till final?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS