Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Melodifestivalen 2022: Artisterna och bidragen som tävlar i semifinalen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Det har blivit dags för semifinal i Melodifestivalen 2022. Nu ska det avgöras vilka av de åtta bidragen som får de fyra sista finalplatserna.

Inför årets tävling så har Andra chansen slopats och ersatts av en semifinal med nya tävlingsregler. De åtta bidragen som gått vidare från sina deltävlingar har delats in i två grupper genom lottning. Fyra bidrag tävlar i semifinal 1 och fyra bidrag tävlar i semifinal 2.

Tittarna kan rösta upp till 5 gånger på samtliga bidrag antingen via appen Melodifestivalen eller appen Mello United. Det går även att ringa och rösta upp till 5 gånger per telefonnummer.

De två bidrag som får högst antal poäng från tittargrupperna i semifinal 1 respektive semifinal 2 går vidare till final. Sammanlagt går alltså fyra bidrag vidare från semifinal till final.

Latino-pop och skånsk reggae i semifinal 1

I den första semifinalen tävlar Tone Sekelius med sitt bidrag ”My Way”. Hennes låt handlar om att tro på sig själv och att våga stå för den man är. Tone är den första transpersonen som har tävlat i Melodifestivalen.

Alvaro Estrella tog sig till semifinal med sitt bidrag ”Suave”. Han är ett välkänt ansikte i sammanhanget och de två senaste gångerna han medverkat i tävlingen har han tagit sig vidare från andra chansen till final.

Förutom Alvaros latino-pop så blir det också skånsk reggae i semifinalen. Danne Stråhed, som deltog i den första deltävlingen, tog sig vidare med låten ”Hallabaloo”.

Sist ut i den första semifinalen är Anna Bergendahl med sitt bidrag ”Higher Power”. Hon har tagit sig till final varje gång hon deltagit i Melodifestivalen och vann även hela tävlingen 2010.

Rock och koreansk pop i semifinal 2

I den andra semifinalen tävlar den yngsta i startfältet nämligen artisten THEOZ, som bara är 16 år gammal. Han gjorde debut i Melodifestivalen när han deltog i den första deltävlingen med sitt bidrag ”Som du vill”.

De rockande göteborgarna i bandet Lillasyster tog sig vidare till semifinal med låten ”Till Our Days Are Over”. Förra året blev dom utslagna i andra chansen av Alvaro Estrella när de möttes i en duell.

Från den tredje deltävlingen tog sig Cazzi Opeia vidare med låten ” I Can’t Get Enough”. Hon är en av de mest efterfrågade låtskrivarna inom koreansk pop vilket har resulterat i många förstaplaceringar på Billboard-listorna. Från samma deltävling gick även Lisa Miskovsky till semifinal med bidraget ”Best To Come”. Det är det andra gången Lisa tävlar i Melodifestivalen och förra gången tog hon sig till final med låten ”Why start a fire” som blev hennes första Svensktoppsetta.

Semifinalen sänds från Friends Arena i Stockholm, lördag 5 mars kl 20.00 på SVT 1.

Startfältet i Semifinal 1

Tone Sekelius

1. My Way

Tone Sekelius

Text & musik: Anderz Wrethov, Tone Sekelius

Alvaro Estrella

2. Suave

Alvaro Estrella

Text & musik: Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella  

Danne Stråhed

3. Hallabaloo

Danne Stråhed

Text & musik: Danne Stråhed, Fredrik Andersson, Erik Stenhammar

Anna Bergendahl

4. Higher Power

Anna Bergendahl

Text & musik: Anna Bergendahl, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm  

Startfältet i Semifinal 2

Theoz

1. Som du vill

THEOZ

Text & musik: Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt  

Lisa Miskovsky

2. Best To Come

Lisa Miskovsky

Text & musik: Lisa Miskovsky, David Lindgren Zacharias  

Lillasyster

3. Till Our Days Are Over

Lillasyster

Text & musik: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand 

Cazzo Opeia

4. I Can’t Get Enough

Cazzi Opeia

Text & musik: Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey  

Läsarfråga

Vilket bidrag vill du ska gå vidare från semifinalen till finalen?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS