Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Michael Erlandsson (SD): “Kulturens kvalitet ska ligga till grund för kulturstöd, inte vilken etnicitet eller bakgrund den som skapar kulturen har”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Under onsdagens regionfullmäktige debatterades regionens budget för kommande år. Sverigedemokraterna argumenterade för ökade satsningar på sjukvård och vårdpersonalen genom att minska på onödig byråkrati”, skriver SD i ett pressmeddelande.

”Region Kalmar län är i en mycket svår ekonomisk situation. År efter år har sjukvården i regionen gått med stora underskott”, skriver partiet.

– Hade S/C/V-styret tagit arbetet med att sänka kostnaden för hyrpersonal på större allvar tidigare så hade höjda kostnader orsakade av yttre faktorer såsom energikris och inflation varit lättare att parera nu, säger regionrådet Martin Kirchberg (SD).

“Har detta mod”

”Kostnaden för inhyrd sjukvårdspersonal är fortsatt rekordhög och målet om oberoende av hyrpersonal har den sittande regionmajoriteten misslyckats med att nå”, skriver Sverigedemokraterna.

– Det är uppenbart att styret inte har modet som krävs för att lösa vår tids problem. Sverigedemokraterna har detta mod och därför prioriterar vi vårdpersonalen och sjukvården och tillför medel genom att skala bort onödig byråkrati inom regionen, säger Martin Kirchberg.

”En del av debatten kom att handla om fördelningen av regionala skattemedel till kulturutövare. Sverigedemokraterna menade att majoritetens kulturpolitik är ensidig och inte ser till majoriteten av medborgarnas behov. Partiet menar att en konsekvens av majoritetens förslag blir att kulturen förpassas till baksätet och att den enskilde kulturutövaren bedöms efter sin bakgrund i stället för efter konstens kvalitet”, skriver SD.

Fortsätter under torsdagen

– Konsekvensen av både S/C/V-majoritetens kulturplan och ansökningsblanketten för kulturstöd är att kultur och konst ska tilldelas efter bland annat etnicitet, säger Bo Karlsson (SD).

– Det är kulturens kvalitet som ska ligga till grund för kulturstöd, inte vilken etnicitet eller bakgrund den som skapar kulturen har, säger Michael Erlandsson (SD), bilden.

”Budgetdebatten fortsätter under torsdagen, då avsnitten för hälso- och sjukvård, regionens medarbetare och de ekonomiska ramarna kommer att debatteras”, konstaterar SD.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS