Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mikael Teurnberg inför tisdagens match: ”Vi behöver allt stöd vi kan få från publiken”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SPEEDWAY

Nu på tisdag den 9 augusti är det dags för årets hittills viktigaste match på speedwayovalen i Målilla när Dackarna tar emot Masarna på Skrotfrag Arena. ”Att vinna är ett måste”, säger Mikael Teurnberg inför måstematchen.

Efter ett längre uppehåll är det dags för en riktig nyckelmatch för Dackarna på tisdag. Då kommer Masarna på besök till Målilla och Skrotfrag Arena i en match som är mycket viktig att vinna i kampen om en slutspelsplats.

– Att vinna är ett måste, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg inför den viktiga drabbningen.

Hoppas på bra publikstöd

Årets hittills viktigaste match på Skrotfrag Arena. Ja, det kan man sannerligen kalla mötet mellan Dackarna och Masarna, som körs tisdagen den 9 augusti. För att ha bra chans att nå SM-slutspelet är båda lagen i stort behov av poäng.

– Målsättningen är att vinna och att köra in 50 poäng, då får vi med oss bonuspoängen också. Men att vinna matchen är definitivt ett måste. Det gäller att vara på tå från början och inte tappa bort några poäng i onödan, säger Mikael Teurnberg.

Rospiggarna, Piraterna, Dackarna och Masarna slåss om de två sista slutspelsplatserna i Bauhaus-Ligan. Mikael Teurnberg hoppas på bra publikstöd i tisdagens hemmamatch, där det väntas kanonväder.

– Vi behöver allt stöd vi kan få från publiken, säger dackeledaren.

Valet föll på Trofimov

I Dackarnas lag kliver nyförvärvet Frederik Jakobsen in med väst nummer tre och bildar par tillsammans med Maciej Janowski. Den plats som Mikael Teurnberg hade mest funderingar kring var nummer sex, där valet till slut föll på ukrainaren Viktor Trofimov.

– På den platsen handlade det om Trofimov, Filip Hjelmland och Nicolai Klindt. Trofimov gjorde det bra hos oss innan sin skada och har kommit igång igen och åkt en del tävlingar i Polen. Han har verkligen visat att han är en fajter på banan och det vill jag se på tisdag också. Filip har åkt lite för lite den senaste tiden. Nu ska han komma igång i Allsvenskan också vilket är bra. Det är en viktig match och jag har gått på min magkänsla. Sen kan jag redan nu säga att det kommer att bli ett annat lag borta mot Gislaved på torsdag.

Laguppställning Dackarna

 1. Rasmus Jensen
 2. Jacob Thorssell
 3. Frederik Jakobsen
 4. Maciej Janowski
 5. Brady Kurtz
 6. Viktor Trofimov
 7. Ludvig Lindgren

Laguppställning Masarna

 1. Krzysztof Buczkowski
 2. Kacper Gomolski
 3. Rohan Tungate
 4. Przemyslaw Pawlicki
 5. Antonio Lindbäck
 6. Francis Gusts
 7. Philip Hellström Bängs

Foto: Marita Andersson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS