Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Missa inte: Snart börjar släktforskarkurserna i Oskarshamn – bara ett fåtal platser kvar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum (PLF) har haft årsmöte i föreningslokalen på Stengatan 16 A i Oskarshamn. Normalt sätt har föreningen årsmöte i februari, men det fick skjutas upp på grund av pandemin. Nästa ordinarie årsmöte planeras till februari 2023.

Mötet leddes av föreningens ordförande Tomas Karlsson och sekreterare var Leif Rydström. Släktforskarföreningen arbetar intensivt med att utveckla fyra USB (tidigare CD-skivor) från Kalmar län och dess område där du kan söka efter födda, vigda och döda. Planer finns också att utöka informationen i nya version med in- och utflyttade från områdena. Detta är möjligt tack vare ett omfattande ideellt arbete från föreningens medlemmar. På PLFs hemsida finns mer information om hur du kan köpa USB. Där kan du också bli medlem i föreningen.

Intressanta artiklar

Föreningen ger också ut en tidning med information om föreningens verksamhet men även intressanta artiklar om släktforskning. Kommande aktiviteter i föreningen är släktforskarkurser som börjar den 28 september under 8 veckor. Eftermiddagskursen är fulltecknad och på kvällskursen finns ett fåtal platser kvar. På dagtid (tisdags- och onsdagsgrupper) där föreningarnas medlemmar jobbar med att registrera ytterligare uppgifter till USB2 (mellersta Kalmar län).

Styrelsen fram till nästa årsmöte 2023 består av:

Ordförande: Tomas Karlsson
Kassör: Anders Rotviker
Sekreterare: Leif Rydström
Ledamöter: Monica Waltersson, Thomas Laghamn, Sven-Åke Fogelqvist, Ulf Waltersson och Mathias Karlsson
Suppleant: Ingvar Andersson

Efter årsmötet berättade Anders Velander om Misterhults hembygdsförenings arbete med orts- och släktdata. På deras förenings hemsida finns digitaliserade längder från äldre tider som landskapshandlingar, mantalslängder med mera.

Foto: Privat

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS