Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Missnöjd med skolmaten: ”Äcklig”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun har fått in ett klagomål på skolmaten.

”Den är under all kritik!”, skriver en mamma.

”Sonen är väldigt glad i mat och äter det mesta. I förskolan sa han allt som oftast att de hade fått jättegod lunch – och han tog ofta mer än en portion. Nu, när han går i andra klass, är svaret i princip alltid att maten är äcklig.”

”Soppa har tidigare varit en av hans favoriter i skolan, men nu när den börjat serveras på fredagar säger han att även soppan är äcklig. Har hört rykten om att anledningen till att soppan helt plötsligt bytt dag till sista skoldagen är ekonomisk – man kan koka soppa på veckans rester! Om detta är sant borde ni skämmas! Har själv varit med i matsalen då det serverades skivad falukorv och jag blev riktigt förbannad då det visade sig att korven var så hård att varken elever eller vuxna klarade att skära upp den! De ansvariga borde under 14 dagar inta alla sina luncher i Oskarshamns skolmatsalar och sedan fråga sig om det är god och näringsrik mat som de hade velat äta på jobbet varje dag. Om svaret är nej så bör ni nog sätta er ner och hitta en lösning! God mat behöver inte vara dyr, det finns kunniga eldsjälar där ute som vet med sig hur man på riktigt kan koka god soppa på en spik! Hitta kompetenta kockar och för all del mer pengar. Ni kan gott skjuta till så att kommunens barn äter sig mätta på annat än mellis i skolan!”, skriver mamman.

”Tråkigt”

”Tack för dina synpunkter. Tråkigt att höra att din son inte uppskattar maten i skolan. Det stämmer att soppan har bytt dag och serveras numera på fredagar, men det finns också alltid två andra alternativa maträtter samt en fantastiskt salladsbuffé med 6 olika grönsaker samt en fruktbit, olika sorters knäckebröd och mjölk. Att soppan kokas på veckans rester stämmer inte alls utan lagas utifrån näringsberäknade recept precis som all annan mat vi serverar i skolorna. Det man ska tänka på som påverkar maten är: hur ser miljön ut där eleverna sitter, tiden hinner de äta, ljudnivån, sittplatser. Det finns tyvärr inga universallösningar för alla elever, så att de tycker om och äter allt det vi serverar”, skriver Lillemor Persson, chef på kost- och städavdelningen på tekniska kontoret i Oskarshamns kommun, i ett svar.

Arkivbild: Oskarshamns kommun

+1
36
+1
0
+1
0
+1
6
+1
2
+1
1
+1
11

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS