Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna i Region Kalmar län: ”Lyssna till Oskarshamn i utformningen av regionens kulturplan”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Lyssna till Oskarshamn i utformningen av regionens kulturplan”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

”Under våren är Region Kalmar läns kulturplan – liksom skolkulturstrategi – ute på remiss. Både kommuner och kulturella branscher är remissinstanser. En lång och ingående process inledningsvis, men slutprodukten riskerar att bli en tummetott”, skriver Moderaterna.

”Säger samma sak”

– Om man jämför med tidigare kulturplan så är det kanske mer layouten och dispositionen av dokumenten som är annorlunda. Ställe efter ställe jag besöker säger samma sak, ”det var inte mycket nytt”. Därför spelar remissvaren stor roll, och jag uppmuntrar alla att komma med så mycket konkreta förslag det bara går, så att det blir en slutprodukt som faktiskt säger och vill något, säger Carl Dahlin (M), som är regionråd med ansvar för bland annat kultur.

– Förarbetet är seriöst upplagt och regionens tjänstepersoner har dragit ett stort och tungt lass. Jag är däremot förvånad över den påtagliga avsaknaden av politisk handpåläggning. Stor förhoppning ligger på de olika branscherna att komma med inspel som kan göra skillnad. Just nu är det främst de kulturinstitutioner som finns med i kultursamverkansmodellen som står för visionerna. Regionens egen vilja och del i att öka tillgängligheten och bredden på kultur i länet – för alla, men barn och unga särskilt – är ännu höljt i dunkel.

”Ta inspiration av detta”

– Under fredagens besök i Oskarshamn – på både Kalmar Läns Arkivförbund och Länsmusiken, som båda är remissinstanser samt del av kultursamverkansmodellen, fick jag flera inspel som är värdefulla och som inte kulturplanen bör missa. Ett exempel är att förtydliga uppdraget för Arkivförbundet att fortsätta med planerna för att förverkliga en länsarkivdepå, eventuellt med ett mellanlager först. Vidare har Länsmusiken spännande tankar kring hur kulturen kan utveckla länet som besöksmål eller till och med att locka till att bosätta sig i Kalmar län. Jag uppmuntrar mina politikerkollegor i Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet att ta inspiration av detta, säger Carl Dahlin.

Lis Lyrbo (ordförande för Kalmar läns arkivförbund), Carl Dahlin (M) och Pia Malmberg-Kronvall.
Carl Dahlin (M), Lis Lyrbo (ordförande för Kalmar läns arkivförbund) och Pia Malmberg-Kronvall, administratör på arkivförbundet. Foto: Moderaterna
Carl Dahlin (M) och Eva Söderström, som är vd för Länsmusiken.
Carl Dahlin (M) och Eva Söderström, som är vd för Länsmusiken. Foto: Moderaterna
+1
3
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS