Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Kalmar län: “Vi måste stå emot liberaliseringen av narkotika”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Vi måste stå emot liberaliseringen av narkotika”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Under våren har landets regioner samt Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, fått möjlighet att yttra sig kring socialdepartementets utredning: Narkotikautredningen – Vi kan bättre! Kunskapsbaserad narkotikapolitik med liv och hälsa i fokus. Utredningen går i stort ut på att modernisera narkotikapolitiken och anpassa den till de utmaningar landet nu står inför. Den ska också möta kraven på evidensbaserad vård och skademinimering”, skriver Moderaterna.

“Stor oro”

”Moderaterna och Kristdemokraterna håller i stort med om vad som anförs i regionstabens yttrande angående narkotikautredningen. Vi ser med stor oro på den stora spridningen av narkotika som vi ser i samhället i stort, men även i Kalmar län. Vi anser att regionen som en organisation som arbetar med att vårda sjuka och förebygga svår sjukdom, bör stå emot liberalisering av narkotikapolitiken och verka för att regionens verksamheter kan stötta de som fastnat i missbruk. Därför valde vi i M och KD att göra fyra tillägg till regionens yttrande.”

“Något vi beklagar”

”Efter förhandlingar med regionmajoriteten kunde vi enas om följande ändring från M och KD:

21.2.2 Målet för narkotikapolitiken kan behöva förändras. Region Kalmar län tillstyrker inte förslaget till en förändrad vision för narkotikapolitiken. Vägen till ett samhälle fritt från narkotika är att arbeta skadereducerande, såsom intentionerna i narkotikautredningen. Region Kalmar län yrkar på att målet ska vara ”Att minska skadorna av och tillgång till narkotika, med visionen att samhället ska vara fritt från narkotika”. Övriga tre yrkanden från M och KD avslogs, något vi ytterst beklagar. Dessa berör mindre kontroll och sänkt åldersgräns för sprutbytesverksamhet och att slå samman sprutbyte med LARO-verksamhet”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna.

+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS