Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna tycker att det är beklagligt att S-styret undviker alla frågor kring sjukhuset i Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”I september förra året genomförde IVO en inspektion på Oskarshamns sjukhus. Resultatet visade att verksamheten inte upprätthöll de krav som krävs för att säkerställa god vård för patienter som behandlas på akutmottagningen och medicinavdelningen. Detta var innan flera av läkarna sade upp sig från Oskarshamns sjukhus. I juli 2023 rapporterades det i media om att sju läkare sagt upp sig från medicinkliniken och för cirka en vecka sedan så rapporterades att fem läkare fortfarande saknas”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

”Ledamöter från samtliga partier samlades för regionfullmäktige förra veckan. Moderaterna ville då bland annat att regionmajoriteten (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet) skulle redogöra för vilka åtgärder de vidtagit för att förbättra personalsituationen så att befintlig personal vill stanna kvar. Men något vidare svar gavs aldrig”, skriver Moderaterna.

– Oskarshamns sjukhus är ett viktigt nav i vårt län och är en trygghet för patienter som behöver söka vård. Sjukhuset har kompetenta medarbetare som vi måste lyssna på och vara rädda om. Det är därför djupt beklagligt att S-styret undviker alla frågor kring sjukhuset, säger Åsa Ottosson (M).

Åsa Ottosson (M)
Åsa Ottosson (M). Foto: Peter A Rosén

– Det som blir allt tydligare för mig som är ny i regionfullmäktige denna mandatperiod är att regionmajoriteten gärna är med och står längst fram och är ansiktet utåt när det pratas om det som är positivt och fungerar i Region Kalmar län. När det däremot kommer till sådant som inte fungerar, sådant som kräver handfasta beslut, att beslut genomförs och som påverkar medarbetare och invånare i Kalmar län, då blir det plötsligt tomt på representanter från vänsterstyret vad gäller att stå längst fram, säger Emma Lilliehorn (M).

+1
13
+1
2
+1
0
+1
1
+1
3
+1
1
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS