Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Moderaternas förslag om digital ungdomsmottagning blir verklighet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

REGIONEN

Moderaternas förslag om en digital ungdomsmottagning blir verklighet. Redan den 14 februari öppnar den. ”Den växande psykiska ohälsan bland ungdomar och unga vuxna är en av vår tids största utmaningar”, skriver Moderaterna i regionen i ett pressmeddelande på torsdagen.

Moderaterna föreslog redan i september 2020 att Region Kalmar län ska starta en digital ungdomsmottagning.

– Tråkigt nog ville inte dåvarande regionmajoritet med Socialdemokraterna i spetsen bifalla vårt förslag, säger Malin Sjölander (M).

Öppnar 14 februari

På dagens sammanträde med regionstyrelsen fick deltagarna veta att en digital ungdomsmottagning ska öppna den 14 februari i år. Det är ett mycket glädjande besked för Moderaterna som hoppas att det kommer leda till att fler ungdomar kan ta del av den vård som Region Kalmar län ska erbjuda sina länsinvånare, och därmed öka förutsättningarna för en mer jämlik vård i hela länet.

– Jag är otroligt glad över att digitala ungdomsmottagning äntligen blir av. Detta kommer öka möjligheterna och förenkla att fånga upp ungdomarna i en miljö där de känner sig trygga. Men i och med den digitala utvecklingen vi sett senaste åren så borde detta varit på plats betydligt tidigare, säger Elin Sjölander Landerdahl (M).

– För att klara av tillgängligheten och att öka nåbarheten i hela länet måste regionen utveckla digitala arbetssätt. Att börja med att erbjuda mer digital vård till ungdomarna kan ju tyckas vara en självklarhet. Nu blir det äntligen också verklighet och det är vi tacksamma för, säger Malin Sjölander (M).

Malin Sjölander (M), oppositionsråd i Region Kalmar län
Malin Sjölander (M), vice ordförande i regionstyrelsen Kalmar län. Foto: Peter A Rosén

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS