Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mönsterås kommun är fortfarande bäst i länet: ”Oerhört viktigt med ett bra företagsklimat”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS KOMMUN

”Under onsdagen presenterade Svenskt Näringsliv resultatet av sin årliga rankingmätning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Mönsterås kommun klättrar 6 platser, och håller ett fortsatt starkt grepp om länets bästa företagsklimat.”

Det konstaterar Mönsterås kommun i ett pressmeddelande.

”Nationellt har Mönsterås kommunplacering 42 i rankingen. Det sammanfattande omdömet kommunen hamnar på är 4,30, vilket går att jämföra med snittet i Sverige som ligger på 3,43. Det går att se en förbättring inom flera områden i rankingen, bland annat upphandlingar, mindre konkurrens med kommunen och politiker och tjänstemäns attityder till företagande.”

Anders Johansson (bilden), kommunalråd, ser rankingen som ett resultat av ett gemensamt och långsiktigt arbete tillsammans med näringslivet:

– Det är oerhört viktigt med ett bra företagsklimat som bidrar till stabila och välmående företag. De är i sin tur grunden för att skapa arbete och skatteintäkter till vår gemensamma välfärd, säger han.

Störst försämring ser företagen när det gäller tillgången till relevant kompetens.

– Att hitta medarbetare med rätt kompetens är en utmaning både för vårt näringsliv och för oss som kommun, och egentligen hela landet, och här ser vi ett tapp i rankingen. Från kommunens sida har vi påbörjat ett mer riktat arbete för att kunna möta de här utmaningarna mer proaktivt, bland annat genom att koppla näringslivsfrågorna till vår arbetsmarknadsenhet, säger Cecilia Drehmer, näringslivschef.

”Svenskt Näringsliv mäter varje år cirka 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sin kommun. Svaren från enkäten ger en bild av hur företagen uppfattar företagsklimatet. Dessa räknas samman med fem statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra alla Sveriges kommuner”, skriver Mönsterås kommun.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS