Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

”Är det inte snart dags att vår regering legaliserar korruption och svågerpolitik”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRÖNIKA

Är det inte snart dags att vår regering legaliserar korruption och svågerpolitik?

Detta apropå Anna Kinberg Batras senaste skandal.

Kryphål

Det påminner mig om den gamla tiden när idrotten inte fick lov att vara professionell. Alla visste ju att de bästa var proffs ändå. De hade bara hittat en väldig massa kryphål. Precis som med korruptionen inom politiken idag.

De höjer sina egna löner långt över inflationsnivåerna. Håller sig med en massa konsultjobb, sidojobb och ”uppdrag”. Har de varit snälla och lydiga mot storfinansen får de långt mer än välavlönade låtsasjobb inom näringslivet efter den politiska karriären. Försvarsministrar jobbar åt vapenindustrin, statsministrar i bankväsendet osv.

”Varför hymla?”

Nu har våra politiker utan att fråga oss om lov tagit in oss i den mest aggressiva krigsorganisationen i världen, Nato. Man har ingått ett DCA-avtal om militärt samarbete med USA.

Detta för att USA ska skydda oss mot Ryssland. 17 militäranläggningar ska USA ha i Sverige läste jag. Detta med personal som har någon form av diplomatisk immunitet här.

Begår de brott så är det amerikanska myndigheter som ska utreda i första hand. Varför skulle ett land som inte gjort annat än startat krig under hela sin existens skydda oss?

Framförallt, varför har inte svenska folket fått vara med och bestämma?

Så varför hymla? Legalisera korruptionen så att vi vet hur det ligger till.

Genrebild: Freepik

+1
14
+1
2
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS