Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Mönsterås kommun vann priset ”Årets Universitetspartner” på Guldfesten i Kalmar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

Coronan ställde till det, men i lördags fick prorektor Niklas Ammert på Linneuniversitetet äntligen överlämna priset Årets universitetspartner i Kalmar län för 2021 på Guldfesten i Kalmar. Vinnare blev utbildningsförvaltningarna i Mönsterås, Kalmar, Nybro och Mörbylånga kommuner.

Priset som utöver äran att vara Årets universitetspartner, består även av blommor, diplom och en glasskulptur från Västerport StudioGlas i Kalmar, får de för att de på ett fantastiskt sätt bidragit och bidrar fortsatt till att skapa Sveriges bästa lärarutbildning.

”Med det här priset vill Linnéuniversitetet uppmärksamma ett föredömligt samarbete som genererar mervärde inom både utbildning och forskning. Utbildningsförvaltningarna i kommunerna har varit en viktig del i att utveckla en nyskapande lärarutbildning av hög kvalitet och av stor betydelse för både regionen och för hela Sverige”, summerade prorektor Niklas Ammert om årets pristagare på Linnéuniversitetets hemsida.

Nära samarbete med universitetet

Under ett år har barn- och utbildningsförvaltningen cirka 60 studenter som har sin praktikplats i Mönsterås kommun. Studenterna finns inom förskola, fritidshem, grundskola F-9 och gymnasiet.

”Vi har många förskollärare, fritidspedagoger och lärare som gärna ställer upp och är handledare”, skriver Mönsterås kommun på sin hemsida där de berättar att Krungårdsskolan, Ljungnässkolan, Mölstadskolan, Alsteråskolan och Skytteanska skolan har ett extra nära samarbete med Linnéuniversitetet.

På dessa skolor ”kommer studenterna ut till sin skola under ett läsår, två dagar varannan vecka, förutom de veckor de gör sin verksamhetsförlagda utbildning. Både studenter, skolor och handledare uppskattar sättet att arbeta med lärarutbildning och att utbilda lärare i verksamheten”, skriver Mönsterås kommun.

Framtida kollegor

Mönsterås kommun skriver att priset delas med alla som är involverade i den verksamhetsförlagda utbildningen för lärare inom förskola, fritidshem och våra skolor i Mönsterås kommun.

”Våra handledare gör det möjligt att vi kan ta emot lärarstudenter, och får dem att känna sig välkomna, vilket i sin tur kan leda till att de blir våra framtida kollegor”, skriver Mönsterås kommun.

Skytteanska skolan i Ålem finns förskoleklass, årskurs 1-2 samt fritidshem. Foto: Peter A Rosén

Årets universitetspartner 2021

”Utbildningsförvaltningarna i Kalmar, Nybro, Mönsterås och Mörbylånga kommuner bidrar starkt till att skapa Sveriges bästa lärarutbildning. I en unik satsning på verksamhetsintegrerad grundlärarutbildning har kommunerna tillsammans med Linnéuniversitetet hittills utbildat 350 studenter som under hela sin studietid varit praktiskt förankrade i arbetslag i kommunernas skolor. Satsningen är nationellt omtalad och uppmärksammad för sin effektivitet och kvalitet samt väcker även internationellt intresse. Genom att öppna dörrarna för forskare, kompetensutveckling av sin egen personal, innovation och nya idéer, bidrar kommunerna till att utveckla svensk skola. Kommunerna manifesterar i sin samverkan orden nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet.”

Juryns motivering

Foto: Linnéuniversitetet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS