Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Multiplan kan byggas på den gamla fotbollsplanen i Gröndal i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

I ett medborgarförslag till Oskarshamns kommun föreslår några personer att en multiplan anläggs på den gamla fotbollsplanen i Gröndal, som inte längre används, där Kristinebergs FF spelade sina matcher en gång i tiden (se bilden).

I medborgarförslaget skriver personerna ifråga att det sedan drygt ett år tillbaka finns många barn i Gröndal som spelar landhockey/streethockey på sin fritid.

“10-15 barn”

”Det är 10–15 barn med inlines, klubbor, mål och målvaktsskydd som ses och spelar utomhus. Både barn och föräldrar är mycket positiva till spelandet, men oroade över den fysiska miljön. Då det inte finns någon asfalterad plan, så ställer de upp målen på gatan och spelar fram tills en bil kommer och passerar förbi dem.”

”Eftersom det är flertalet bilar som passerar upplever vi inte att det är en säker miljö för barnen. För att möjliggöra en trygg utomhusmiljö där barn och ungdomar från både när- och kringområden kan aktivera sig och utvecklas genom spel och lek, önskar vi få en iordninggjord plats för det.”

Kan användas av skolor

”Platsen skulle även kunna användas av skolklasser från Kristinebergsskolan, kringliggande förskolor (Kristineäng, Tallbacken och Stångeborg) och skyltning om planen skulle även kunna finnas vid Gunnarsö camping”, skriver personerna, som i första hand föreslår att en multiplan anläggs och i andra hand en asfalterad yta.

De föreslår att den anläggs på den gamla KFF-planen, alternativt i anslutning till den nuvarande lekparken vid Gunnarsövägen.

Fullmäktige har skickat över medborgarförslaget till bildningsnämnden för beslut och besvarande.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS