Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Nästan ytterligare 2 000 fastigheter i Kalmar län kommer att få en fast bredbandsuppkoppling”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

På sammanträdet med regionala utvecklingsnämnden på onsdagen togs ett beslut om att fördela ut pengar till bredbandssatsningar runtom i Kalmar län.

”Regionstyrelsen har tidigare beslutat om en länsgemensam finansieringsmodell för att påskynda utbyggnaden av bredband i Kalmar län och härigenom öka möjligheterna att nå målen i den regionala bredbandsstrategin. Det är utifrån denna modell som regionala utvecklingsnämnden nu beslutat att anslå medel”, skriver Länsunionen i ett pressmeddelande.

”Det är nästan 50 miljoner kronor som nu delas ut till 25 olika projekt och det är ett viktigt tillskott i arbetet att förbättra bredbandsteckningen i Kalmar län. Tyvärr ligger vi i bottenskiktet i en nationell jämförelse när det gäller tillgången till bredband, det gör den här satsningen ännu viktigare och det är mycket glädjande att vi nu kan ta ytterligare kliv mot att uppnå regionens mål”, säger Karin Helmersson (C), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

”I dag ser vi en ojämn fördelning över länet vad gäller tillgången på bredband och i och med den här satsningen som vi i Länsunionen nu gör så tar vi kliv mot en mer jämlik bredbandsteckning i Kalmar län”, säger Peter Wretlund (S), regionråd med ansvar för regional utveckling.

”De projekt som vi nu anslår medel till innebär att nästan ytterligare 2 000 fastigheter i Kalmar län kommer att få en fast bredbandsuppkoppling. Främst så berör detta landsbygden som ofta är den svåraste och dyraste delen att bygga ut bredbandsnätet på”, säger Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hållbarhet och folkhälsa.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS