Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nej, spelet stämmer inte för Oskarshamns AIK

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK får inte spelet att stämma.

Ikväll kom den femte förlusten på de sex senaste matcherna.

Förlust hemma mot kölaget Motala AIF med 1-2 (1-0).

– Jag är jättebesviken på insatsen och prestationen. Vi hamnade på efterkälken, både i försvarsspelet och anfallsspelet.

– Vi snackade i början om att vi skulle vara ett topplag, nu får vi nog istället börja titta neråt, så vi inte hamnar på kvalplats eller åker ur, sa OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

Och det var absolut ingen överdriven besvikelse som fick Agim att sammanfatta matchen på detta vis. OAIK var tama, slarviga och kladdade med bollen för mycket.

OAIK ska ha ett klivande försvarsspel, alltså gå på motståndarna direkt. Men igår stod försvaret på hälarna och avvaktade istället för och gå på. Man glömde även att ha koll på motståndarspelarna inne i boxen.

Motala AIF är inget bra division ett-lag. Ett lag som OAIK ska slå hemma och som man hade gjort i början av säsongen.

Stensäkert

Spelmässigt så tog Motala tag i matchen från början, men hemmalaget vände tillbaka under en 10-minuters period och spelade okej. Luka Drobijevic gick stenhårt på mål och drog till en kanon som satt stensäkert i nätmaskorna. Precis det anfallsspel OAIK hade i början av säsongen.

Av någon märklig anledning föll OAIK tillbaka efter målet istället för att fortsätta spela en positiv och bra fotboll. Det kändes som att laget inte tror på sig själva.

Motala hade inga större problem att ta tillbaka initiativet efter målet och pressade OAIK resten av halvleken, i sig utan några farligare målchanser.

I andra halvlek jämnade OAIK ut spelet lite men spelet i den sista tredjedelen var bedrövligt. Det var mycket kladd med bollen, felpassningar och spelare som inte rörde på sig. OAIK fastnade hela tiden i MAIF:s försvar och blev enkelt av med bollen.

“Billigt mål”

Gästerna kvitterade efter en timma, ett billigt mål när OAIK-försvaret stod på hälarna istället för att kliva på. Gästernas Almin Masic hade inga problem att rulla bollen vid stolpen bakom Gustav Nyberg.

Nio minuter senare kom segermålet. Motala kom fram på högerkanten. Högeryttern bröt in med bollen rullande på sidlinjen och spelade in till en helt obevakad och fristående Adam Bark, som hade all tid i världen att bredsida in bollen.

– Vi ger bort båda målen. Försvaret spelade inte alls som vi kommit överens om. Visst, vi saknade två ordinarie backar idag men det ingen som helst ursäkt, sa Agim Hasani.

I anfallsspelet saknades måltjuven Peiman Eliassi.

– Spelare blir skadade i alla lag, det ska vi klara av, menar Hasani.

Den enda vassa målchansen för OAIK, i andra halvlek, hade Maxime Sainte när han kom fram på högerkanten, bröt in och drog till vänstern men där Motala-keepern var nere vid stolproten och petade ut till hörna.

En tuff uppgift på lördag

PÅ lördag har OAIK Lundalaget Torns IF borta. En tuff uppgift men absolut inte omöjlig – om spelarna i OAIK har rannsakat sig själva ordentligt. Jag hoppas och antar att spelarna var jäkligt besvikna efter förlusten mot Motala.

Den besvikelsen bör räcka som tändvätska.

TEXT & FOTO

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Div. 1 Södra

Oskarshamns AIK – Motala AIF 1-2 (1-0)

Målskyttar, OAIK: Luka Drobijevic (12 min). MAIF: Almin Masic (60), Adam Bark (69).

Oskarshamn AIK:s farligaste målchans, utöver målet, var i slutminuterna när Maxime Sainte fick iväg ett bra skott med vänstern, som duktige Oliver Bergman i MAIF-målet tippade till hörna.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS